SON DAKİKA
Hava Durumu

AYM Başkanı'ndan HDP açıklaması

HDP'ye yönelik kapatma davasının süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan AYM Başkanı Kadir Özkaya, davanın yaklaşık 1,5 yıldır devam ettiğini ve iddianamede 3 binden fazla soruşturma ve kovuşturma dosyası bulunduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 14:38
Kaynak: Bursada Bugün
AYM Başkanı'ndan HDP açıklaması

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, HDP kapatma davasında devam eden süreç hakkında konuştu. İddianamede 3 binden fazla soruşturma ve kovuşturma dosyası olduğunu, raportörün bunlarla ilgili güncellemeler yapması gerektiğini söyleyen Özkaya, HDP'ye yönelik kapatma davasının yaklaşık 1,5 yıldır devam ettiğini belirtti.

Özkaya, "Dosyanın gecikmesinin tek sebebi iddianamenin niteliği. 451 kişi hakkında siyasi yasak talebi var. Onlarla ilgili çok sayıda soruşturma, dava var. HDP davasının karara bağlanamamasının sebebi bu. Teknik çalışmalar devam ediyor. Dosyada kesinti olmadı" dedi.

CAN ATALAY

Can Atalay kararı sonrasında Yargıtay ile yaşanan yetki tartışması, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yeni bir mekanizma kurulduğunu belirten Özkaya, "AYM'nin kararları Yargıtay'da içtihat değişikliğine neden olacaksa dosya ile ilgili Yargıtay'ın görüşü alınıyor." diye konuştu. Can Atalay ve Gezi Davası ile ilgili soruları da yanıtlayan Özkaya, dosyaların incelemeye hazır hale geldiğinde gündeme alınacağını söyleyip "çok uzun sürmez." ifadesini kullandı.

SOKAK HAYVANLARI YASASI

CHP'nin iptalini istediği Sokak Hayvanları Yasası'na ilişkin ise Özkaya, sokak hayvanları yasası konusunda raportöre talimat verdiğini belirtti. "Elindeki dosyaları bir kenara bırakıp bu dosyaya yoğunlaşmasını istedim." diye konuşan Özkaya, rapor tamamlandığında konunun bekletilmeden gündeme alınacağını ve kamuoyundaki tartışmaların son bulacağını vurguladı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.