SON DAKİKA
Hava Durumu

Nevzat Bahtiyar'ın kızı kaçırılıp hamile bırakılmış!

Narin Güran cinayeti soruşturmasında 58 gün geride kaldı. Cinayette deliller toplandı. İddianame hazırlanmaya başlandı. Narin Güran cinayetinde 4 kişi baş şüpheli olarak yer alıyor. Amca Salim Güran'ın avukatı Onur Akdağ dosyaya bir belge soktu. Dosyada çok ilginç gelişmeler yaşandı. Daha önce Nevzat Bahtiyar'ın kızının kaçırıldığı ve hamile kaldığı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 14:17
Kaynak: Bursada Bugün
Nevzat Bahtiyar'ın kızı kaçırılıp hamile bırakılmış!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü'nde kuran kursundan çıkıp evine gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 8 Eylül'de bulundu. Evinden 1,5 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nde çuval içinde okul çantasıyla birlikte bulunan Narin'in korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde biri başsavcı vekili 4 cumhuriyet savcısının adeta 'iğneyle kuyu kazarak' yaptığı titiz soruşturmada aralarında anne Yüksel, ağabey Enes Güran ile amca Salih Güran ile cesedi gömen Nevzat Bahtiyar ve yengeler Hediye ile Maşallah Güran'ın da aralarında olduğu 12 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk'in koordinesinde biri başsavcı vekili 4 cumhuriyet savcısı, soruşturmayı en ince ayrıntısına kadar hiçbir şeyi atlamamaya özen göstererek detaylıca çalışmalarını yürüttü.

Tavşantepe köyünün kriminal olaylarla gündeme geldiği öğrenildi. Güran ailesinin son dönemde bazı arsalarını satışa çıkardığı ve bazı gazetecilerle görüştüğü belirtildi. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından aile gazetecilere kapıları kapatmıştı. Güran ailesinin arazilerini nakite çevirmeye çalıştığı öne sürüldü. Güran ailesinin avukatlara 12 milyon verileceği de iddialar arasında.

NEVZAT BAHTİYAR'IN KIZI HAMİLE BIRAKILMIŞ 

Jandarma ekipleri dün Tavşantepe köyünde olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. İtiraflarda bulunan Nevzat Bahtiyar'ın evi ve Narin'in öldürüldüğü düşünülen yerlerde yeniden bir inceleme yapıldı. Uzun bir süre sonra ilk kez jandarma köye bu şekilde geldi. Nevzat Bahtiyar'ın yakınları ise Bahtiyar'ın silah zoruyla bu işi yaptığını bölgedeki gazetecilere söyledi. 

Bahtiyar'ın evinin konumunun Narin'i gizlice öldürüleceği bir konumda olmadığı iddia edildi. Okulun kamerasının o bölgeyi gördüğü, Narin'in Bahtiyar'ın evini geçtiği ve Hüseyin Güran'ın evinin o bölgeye çok net şekilde gördüğü ifade edildi. Narin'in o gün Kur'an kursundan 45 dakika erken geldiği belirtildi.  Amca Salim Güran'ın avukatı Onur Akdağ dosyaya dilekçe sundu. Nevzat Bahtiyar'ın kardeşi Askeri Bahtiyar'ın da o dönem orada olduğu belirtildi. 

Bahtiyar'ın daha önce kızının kaçırıldığı, kızın da eski muhtarın torunu tarafından kaçırıldığı dilekçede yer aldı. Kızın daha sonra hamile kaldığı ve Bahtiyar'ın eski muhtarın evini silahla bastığı ve boğmaya çalıştığı anlatıldı. Salim Güran'ın da orada olduğu ve Bahtiyar'ı sakinleştirdiği iddia edildi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.