SON DAKİKA
Hava Durumu

Narin soruşturmasında dikkat çeken Enes Güran detayı

Narin Güran cinayetinde soruşturma sürüyor. Narin'i kim ya da kimlerin öldürüldüğü netleşmedi ancak olası iddialara yenisi eklendi. Malatya'da çalışan ağabey Enes Güran, Narin kaybolmadan bir gün önce Tavşantepe'ye geldi. 'Enes cinayet için mi çağrıldı?' yanıt bekleyen sorular arasında yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:08
Kaynak: Bursada Bugün
Narin soruşturmasında dikkat çeken Enes Güran detayı

DiyarbakırBağlar'ın Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ediyor. Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran'ın tutuklanması ile birlikte cezaevine gönderilen zanlı sayısı 12'ye çıktı. Narin'in ağabeyi Enes, annesi Yüksel ve amcaları da tutuklanmıştı. Adli Tıp Kurumu'nun ilk tespitlerinde Narin Güran'ın boğularak öldürüldüğü belirlenmişti.

Kanama tespit edildi

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Patoloji birimi tarafından hazırlanan Narin'in Histopatoloji raporuna göre de Patoloji bölümüne gönderilen Narin'in bedenine ait bölümlerin birçok yerinde çürüme ve sıvılaşma meydana geldiği görüldüğü belirtildi. Raporda Narin'in incelenen boyun ön kas gruplarında, ağır otolittik kas segmentleri arasında sitoplazmik sınırları seçilemeyen kümelenmiş eritrosit benzeri alanlar (kanama) olduğu yazıyor.

Enes bir gün önce geldi

Narin'in cansız bedeninden alınan 91 örneğin incelenmesi sürerken cinayetin kim ya da kimler tarafından işlendiği ve neden öldürüldüğü netleşmedi. Ancak ortaya atılan iddialara yenileri ekleniyor. Tutuklu ağabey Enes Güran'ın Narin öldürülmeden bir gün önce çalıştığı Malatya'dan Diyarbakır'a gelmesi "Enes cinayet için mi çağrıldı?" sorusunu akıllara getiriyor. Tutuklu ağabey Enes Güran ifadesinde "Ağabeyim Baran askere gideceği ve kuzenimin düğünü olduğu için iş yerinden izin almıştım" demişti. Güran ifadesinde kardeşinin ölümüyle alakasının olmadığını iddia ederken, Narin'in kaybolduğu saatlerde uyuduğunu da belirtmişti. Öte yandan, Enes'in kolundaki diş izleri ve sırtındaki tırnak izleri ağabey Enes'in kardeşini boğarak öldürdüğü iddialarını gündeme getirmişti.

Amca: Karışmayın, hallederim

Diğer yandan tutuklu olan amca Salim Güran'ın gözaltına alınan oğlu Devran Güran'ın ifadesi de ortaya çıktı. Devran Güran'ın, olay günüyle ilgili WhatsApp yazışmalarını ve arama kayıtlarını sildiği tespit edildi. Diğer günlere ait mesajları silmemesi dikkat çekerken, bu durumu neden yaptığı konusunda bir açıklama yapmadı. Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan Devran Güran, Narin'in kaybolduğu saatlerde Mardin'in Derik İlçesine düğün davetiyesi dağıtmak için gittiklerini öne sürdü. Narin kaybolduktan sonraki günlerde aile meclisinin toplanıp bir karar almadığını öne süren Devran Güran'a, babası Salim Güran'ın Narin kaybolduktan 2 ya da 3 gün sonra kendisine ve amcalarına "Siz karışmayın, ben bu işi hallederim" diye telkinde bulunup bulunmadığı soruldu. Devran Güran bu soruya "Babamın böyle bir söylemi olmamıştır" diye cevap verdi.

İmama idari soruşturma

Narin cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan 23 kişiden biri olan ve 11 Eylül'de serbest bırakılan imam R.K. hakkında özellikle sosyal medyada telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edildi. Bu iddialar üzerine R.K. hakkında idari soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı konu ile ilgili 2 müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı. İmamın yıllık izinde olduğu öğrenildi.

'Vermiyor değil, verme imkanımız yok dediler'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, cinayet sonrası aile üyelerinin ve köydeki bazı kişilerin sildiği WhatsApp mesajlarının META'dan istenmesi süreciyle ilgili bilgi verdi. Uraloğlu, şunları dedi: 

"META şirketi, WhatsApp mesajlarını kaydetmediğini ve depolamadığını söylüyor. Vermiyoruz değil, verme imkânımız yok, diyor. Bizim bildiğimiz kadarıyla dünyada hiçbir yerde böyle bir bilgi verilmedi. Farklı şekilde depolanma, bulut teknolojisiyle ancak oradan bulunması söz konusu. META'nın şu anki yaklaşımı bu. Emniyet güçleri, adalet mekanizmasıyla iletişim halindeyiz. Bizden istedikleri bilgileri ulaşabildiğimiz kadar kendilerine vermeye gayret ediyoruz. Bu anlamda da META başta olmak üzere tüm sosyal medya mecralarıyla iletişim halindeyiz."

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.