SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyanın en küçük Rubik küpü: Tam 0,33 gram ağırlığında

Japon bir oyuncak üreticisi geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir tanıtım videosunda alüminyumdan yapılmış ve sadece 0,33 gram ağırlığındaki en küçük Rubik küpünü tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 16:05
Kaynak: Bursada Bugün
Dünyanın en küçük Rubik küpü: Tam 0,33 gram ağırlığında

Megahouse Corporation, tamamen işlevsel olan ve hareket ettirmek için bir çift cımbız kullanılarak çözülebilen dünyanın en küçük küpünü tanıttı.

Ajansbizim'in haberine göre; Dönen yapboz küpü 39 parçadan oluşuyor, 4.90mm genişliğinde 4.92mm yüksekliğinde ve 4.99mm uzunluğunda ve Ağustos ayında Guinness Dünya Rekoru tarafından dünyanın en küçük dönen yapboz küpü olarak kaydedildi.

Bir tırnağın altına sığabilen küp, normal bir Rubik küpüne kıyasla bir servete mal oluyor. Fiyatı 5.320 dolar olan küp ön siparişlere açık ve teslimatının önümüzdeki yıl Nisan ayında yapılması bekleniyor.

İmalatçının web sitesinde belirttiğine göre, bunu üretmenin en zor kısmı, her bir parçayı hareket edebilecek şekilde oyma ve birleştirme süreci. Tanıtımda "Normal boyutun yaklaşık 1/1000'i büyüklüğünde iç parçalar oluşturmak ve daha sonra bunları monte etmek son derece zordur" deniliyor.

Basında yer alan haberlerde, bu rekorun 2016 yılında İngiliz bulmaca tasarımcısı Tony Fisher tarafından yapılan 5,6 mm'lik Rubik küpü versiyonunun rekorunu kırdığı belirtildi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.