SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Tunç açıkladı! Kayseri'de çocuğa cinsel istismarda bulunan şahıs tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kayseri'de çocuğa cinsel istismarda bulunan Suriyeli şahsın tutuklandığı, çocuk ve ailenin ise koruma altına alındığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 22:54
Kaynak: Ensonhaber
Bakan Tunç açıkladı! Kayseri'de çocuğa cinsel istismarda bulunan şahıs tutuklandı

Kayseri'de Suriye uyruklu şahsın 7 yaşındaki çocuğa cinsel saldırısıyla birlikte büyüyen olaylar, gündemdeki yerini koruyor..

Kayseri'yi karıştıran ve büyük şiddet gösterilerinin yaşanmasına neden olan olay sonrası çocuğa istismarda bulunan Suriyeli şahıs tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada çocuk ve ailenin de koruma altına alındığını söyledi.

"Türk yargısı, kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları uygulamaktadır"

"Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir" vurgusunda bulunan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen çocuk istismarı olayıyla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Çocuk ve ailesi ise devletimizin koruması altındadır.

Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini ve ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik faaliyetler ile sosyal medya üzerinden yapılan provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturmalar sürdürülmekte olup, gözaltı kararları verilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları uygulamaktadır.

Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır.

Aziz milletimiz, sağduyulu davranarak ülkemizi karıştırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecektir.

Kaynak: Ensonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.