SON DAKİKA
Hava Durumu

Adalet Bakanlığı'ndan haciz haberlerine açıklama

Adalet Bakanlığı, İzmir'in Dikili ilçesinde bir vatandaşın kişisel eşyalarının haczedildiği iddiasına açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında, "Haberlerde bahsedilen eşyalar, İcra ve İflas Kanunu'nun 82'nci maddesi kapsamında haczedilemeyecek mallardandır." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 22:37
Kaynak: Bursada Bugün
Adalet Bakanlığı'ndan haciz haberlerine açıklama

Adalet Bakanlığı, Dikili İcra Dairesi tarafından, aile bireylerine ait kişisel eşyaların da arasında olduğu tüm eşyaların haczedildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bakanlık, bazı basın yayın organlarında yer alan, bir vatandaşın evindeki tüm eşyaların Dikili İcra Dairesi tarafından haczedilerek satışa çıkarıldığı yönündeki haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

İcra Müdürlüğü tarafından yapılan işlemin, borçlunun borcundan dolayı haciz işlemi olmadığı belirtilen açıklamada, satışa konu edilerek tahliyesine karar verilen taşınmazda bulunan borçluya ait eşyaların yedieminden teslim alınmaması nedeniyle taşınmazdan tahliyesine ilişkin olduğu kaydedildi.

2012'DE YAPILAN DEĞİŞİKLİK HATIRLATILDI

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Haberlerde bahsedilen eşyalar, İcra ve İflas Kanunu'nun 82'nci maddesi kapsamında haczedilemeyecek mallardandır. Borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireylerine ait kişisel eşya ile ailenin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyasının hacze kabil olmadığı hususu, 2 Temmuz 2012 tarihinde yapılan değişiklikle hüküm altına alınmıştır. İcra Müdürlüğünce satış ilanında gerekli özenin gösterilmemiş olması ve açıklayıcı bilgilere yer verilmemesi sebebi ile konu titizlikle incelenmekte olup ilgililer hakkında tahkikat yapılacaktır."

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.