SON DAKİKA
Hava Durumu

Nükleer sığınak açık artırmada: Fiyatı...

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından 1950'li yıllarda inşa edilen nükleer bir sığınak 700 bin TL'ye yakın fiyatıyla yeni sahibini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 13:56
Kaynak: Bursada Bugün
Nükleer sığınak açık artırmada: Fiyatı...

Tarihi bir nükleer sığınağın piyasaya sürülmesi internette büyük ilgi uyandırdı. Olası bir nükleer felaketten kaçınmak isteyenlerin tercih edebileceği sığınak, İngiltere merkezli sivil savunma örgütü olan Royal Observer Corps'a (ROC) ait. 

1950'lerde savaş sonrası dönemde inşa edilen sığınağın aynısından 1.500 tane daha bulunuyor. Peak District'in yakınlarındaki Wormhill köyünde yerin yaklaşık 4 metre altına yerleştirilen sığınağın "mükemmel durumda, temiz ve kuru" olduğu ve "kullanılmayan bir tuvalet" de dahil olmak üzere içindeki bazı orijinal eşyaların hala sağlam olduğu söyleniyor.

Açık artırma şirketi SDL Property Auctions, mülkü 677 bin TL'lik (15.000 £) bir açılış fiyatıyla satışa sundu. Sığınak, 26 Eylül'de çevrimiçi bir açık artırmada yeni sahibine gidecek. 

Açıklamada, "İngiliz tarihinin bir parçasını satın almak için harika bir fırsat. Nesilde bir kez gelen bu fırsat, bir ROC Nükleer Sığınağı satın almak anlamına geliyor."

"Bu özel alan, 1950'lerde inşa edilen birçok alandan biriydi ve üç gözlemcinin nükleer bir saldırıdan sağ çıkabilmesi için koruyucu bir konaklama yeri sağlamak üzere tasarlanmıştı. Gözlemcilerin nükleer patlamalar ve nükleer saldırının neden olduğu zararlar hakkında rapor vermeleri bekleniyordu."

Sığınağın içinden çekilen görüntülerde perdelerle süslenmiş bir yatak odası ve hala yerinde duran sarı ezilmiş kadife bir yorgan görülüyor. Odada ayrıca odun sobası ve halı da bulunuyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.