SON DAKİKA
Hava Durumu

Atina yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altında

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki Parnitha Dağı'nda orman yangını çıktı. Yangın kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 21:52
Kaynak: Bursada Bugün
Atina yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altında

Dünyanın dört bir yanında havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının artışı da devam ediyor. Yunanistan'ın başkenti Atina'nın yaklaşık 20 kilometre kuzeyinde bulunan Parnitha Dağı'nda orman yangını çıktı.

Yetkililer, bölgede bugün başlayan ve 200 itfaiye görevlisinin müdahale ettiği yangının şiddetli rüzgar nedeniyle güçlükle kontrol altına alındığını belirtti.

Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias yaptığı açıklamada, "Yangının aktif bir cephesi yok, ancak hala uzun bir yolumuz var. Bütün gece çalışacağız" dedi.

BUGÜN 50 NOKTADA YANGIN ÇIKTI

Ülkenin büyük bölümünde sıcak ve rüzgarlı hava şartları nedeniyle sadece bugün yaklaşık 50 noktada orman yangını çıkarken, yetkililer vatandaşlara ormanlık alanlardan uzak durulması yönünde çağrı yaptı. Meteoroloji uzmanları ise, rüzgarın yarına kadar etkisini sürdüreceğini aktardı.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın yaklaşık 50 kilometre uzağındaki Kaçimidi ve Parnitha bölgelerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Yangının söndürülmesi için karadan ve havadan müdahalede bulunuldu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.