SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Başkanı Joe Biden başkanlık seçimi için erken oy verdi

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimi için giderek oy verdi. Yarıştan çekilerek adaylığı yardımcısı Kamala Harris'e bırakan Biden seçmenlerle birlikte sıraya girerek oyunu kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 21:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 22:01
Kaynak: Bursada Bugün
ABD Başkanı Joe Biden başkanlık seçimi için erken oy verdi

ABD Başkanı Joe Biden​, 5 Kasım ABD başkanlık yarışı için kendi partisinin adayı Kamala Harris​ ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump​ arasında seçimini yaptı. Sağlık sebepleri sebebiyle eleştirilerin odağındaki Biden temmuz ayında yarıştan çekilmişti.

ABD Başkanı Biden, sabah saatlerinde Delaware eyaletinin Wilmington kentindeki bir seçim merkezine giderek erken oy verdi.

Amerikan medyasının yoğun ilgi gösterdiği erken oy kullanma işlemi için seçim merkezine giden Biden, burada diğer Amerikalılarla birlikte sıraya girdi ve seçmenlerle sohbet etti.

YAŞLI BİR KADINA YARDIM ETTİ

Oyunu kullanacağı binaya girişinde tekerlekli sandalyedeki yaşlı bir kadına yardım eden Biden, kimlik kontrolünün ardından önündeki ekranda elektronik imzasını attı.

Daha sonra kendisine gösterilen oy kullanma makinesine yönelen Biden, kapalı bölmedeki makinede oyunu kullandı.

Çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yapan Biden, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın hafta sonu yaptığı bazı açıklamalara atıf yaparak bu açıklamaların "çok utanç verici" olduğunu söyledi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.