SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi 100. yaşını kutladı

Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi, kuruluşunun 100. yılı olması sebebiyle gala yemeği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 21:20
Kaynak: Bursada Bugün
Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi 100. yaşını kutladı

Şubat 1924 tarihinde kurulan Türk Kadınlar Birliği, 100 yaşına girdi. TKB Bursa Şubesi, birliğin 100. yılını Sadabad Sarayı'nda düzenlenen gala yemeğiyle kutladı.

KURUCU BAŞKAN NEZİHE MUHİTTİN ANILDI

Türk Kadınlar Birliği Kurucu Başkanı Nezihe Muhittin anıldı. Muhittin'in TKB için seslenişi dinletilmesinin ardından TKB Bursa Şube Başkanı Tijen Sözeri günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi. 

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TEN ALDIĞIMIZ MİRASI AYNI MÜCADELEYLE DEVAM ETTİRECEĞİZ"

TKB Bursa Şube Başkanı Tijen Sözeri katılımcılara teşekkür ederek söze başladı. Sözeri, "Bugünlere gelmek için çok uğraştık. Değerli hocalarımızla sempozyum gerçekleştirdik. Cumhuriyet kadındır, kadın Cumhuriyettir dediler. Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız bu mirası aynı mücadeleyle devam ettireceğiz" açıklamalarıyla sempozyum için destek veren sponsorlarına teşekkür etti. 

"TÜRKİYE'Yİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞTIRACAKLAR YİNE KADINLARDIR"

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Türk kadını, Avrupa'nın bir çok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını aldı. Pek çok ülkeden önce bu hakkı elde etti. Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracaklar yine kadınlardır" konuşmalarıyla etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. 

"KADINLARIN POZİTİF ÜSTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYORUZ"

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Kadınların pozitif üstünlüğünü desteklemiş durumdayız. Belediye olarak çocuk bakım evleri gibi yeleri kadınların özgürlüğü olarak görüyoruz ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah 25'e kreşe dönem sonunda ulaşacağız. Bunları hem çalışan kadınların hem evdeki kadınların özgürlüğüne yol açmak hem de çocuklarımızın sosyalleşmesi için bunları yapıyoruz. Bu etkinliğe emek veren tüm arkadaşlarımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Orkestrası, eşsiz müzikleriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.