SON DAKİKA
Hava Durumu

Özgür Özel ve Ümit Özdağ Bursa'da BRTK Genel Kurulu'nda

Bursa'da Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Kurulu düzenlendi. Gerçekleşen Genel Kurul'a Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de katılım gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 18:29
Kaynak: Bursada Bugün
Özgür Özel ve Ümit Özdağ Bursa'da BRTK Genel Kurulu'nda

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel KuruluMerinos AKKM Hüdavendigar Salon'da gerçekleştirildi.

Gerçekleşen Genel Kurul'a Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Nihat YeşiltaşİYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem katılım gösterdi.

"BALKANLARI VE İNSANLARIMIZI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

BRTK Genel Başkanı Sabri Mutlu, konuşmasına protokol ve katılımcıları selamlayarak başladı. Mutlu, "7. Olağan Genel Kurulumuzda olmaktan kıvanç duyuyorum. BRTK'den kısaca bahsetmek istiyorum. Bizler, Balkan Türkleri, Balkanların bir çok yerinden Türkiye'ye göç eden insanlarız.  Bizler de bir araya gelerek BRTK'yi oluşturduk. Türkiye'nin pek çok yerinde bulunan insanlarımıza destek verip sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Balkanları çok önemsediğimizi her seferinde dile getiriyoruz. Şunu belirtmekte yarar görüyorum" açıklamalarıyla Genel Kurul'a katılan Genel Başkanlar'dan istekleri dile getirdi. Mutlu, "Makedonya'da yaşayan kardeşlerimiz, buraya göç etmiş kişiler çifte vatandaş olmak için başvuru yaptı. Oranın üst düzey yetkilileriyle de görüşmeler yaptık, vatandaşlarımızın çifte vatandaş başvurularının hallolacağını söylediler fakat bir başlangıç yapılmadı. Genel Başkanlarımız sayesinde Makedonya'da vatandaşlık sorununun çözüleceğini inanıyorum" şeklinde konuştu. 

"VATANIN DEĞERİNİ EN İYİ VATAN KAYBEDENLER BİLİR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün kökleri bir yanıyla Üsküp'e bir yanıyla Selanik'e dayanan bir Balkan Türkü olarak aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum. CHP Genel Başkanlığı'nda oturan ilk Balkan Türkü olarak sizlerle olmanın gururunu yaşıyorum. Bu ailenin bir parçası olmak, gerçekten çok önemli. Burada Partiler farklı olabilir ama sanki bizim Selanik göçmenlerinden birinin düğününe gitmiş gibi hissediyorum. Herkes kanımız, canımız. En içten dileklerimle herkesi selamlıyorum. Vatanın değerini en iyi vatan kaybedenler bilir. 550 yıllık tarihi bir bavula sıkıştırıp gurbet ellere gelmek, oralarda tutunmak, çalışmak, vardığın yerin bir parçası ve tutkalı olmak, o ülkenin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamak, bir aç varsa bir ekmeğini ona vermek, Balkan Türk'ü olmak böyle bir şey" açıklamalarında bulundu.

"NETANYAHU'YU ALKIŞLAYANLARI KINIYORUM"

Filistin-İsrail arasındaki savaş hakkında açıklamalarda bulunan Özel, "İsrail,  dünya gözü önünde 40 bin kişiyi katletti. Savaş suçları işleyip ambulans vuruyorlar. Çadırları, seyyar hastaneleri vuruyorlar. Kadınları, çocukları götürdükleri güvenli bölgeleri vuruyorlar. Netanyahu denen bebek katili birileri tarafından hala alkışlanıyor. Bir kez daha uluslararası toplumda oradaki soykırımı sonlandırmaları için çağrıda bulunuyorum. Netahyahu'yu alkışlayanlar da en az onlar kadar suçludur. Onu alkışlayanları kınıyorum, elleri kırılsın" dedi. 

"ZAMANINDA 'TÜRK' DİYE İNSANLARIN KATLEDİLDİĞİNİ UNUTMAMALIYIZ"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Biz millet olarak Balkanlarda yaşadığımız, Kafkaslarda yaşadığımız soykırımı yeterince hatırlamıyoruz. Artık hem Türkiye'de hem Balkanlarda bu yüz seneyi aşan soykırımın bir daha benzerlerinin yaşanmaması için güçlü bir şekilde tarih kitaplarında yerini alarak unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Burada, Girit'te, bugün Yunanistan olan coğrafyanın değişik yerlerinde gerçekleşen olayların ve en son Bosna Savaşı'nda insanların Türk diye katledildiğini, soykırıma uğradığını unutmamak gerekiyor" dedi. 

"SINIRLARIMIZDAKİ GÜVENLİK SON DERECE AZ"

Özdağ, "Sınırlarımızdaki güvenlik son derece az. İçerde 13 milyon kadar insan var. Türk halkı adeta işgale dönüşen göç karşısında isyan ediyor. Bazıları çıkıp, 'onlar misafir kalabilirler. Siz de Rumeli'den geldiniz' diye cevap veriyorlar. Bu çok uygunsuz ve kabul edilebilecek bir cevap değildir. Rumeli Türkleri vatanlarına dönmüştür. Bu insanları siz nasıl Suriyeli'yle Afgan'la bir tutarsınız kardeşim? Bu tarihe aykırıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.