SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursalıların kışlık telaşı sürüyor.. Domateste verim çok olunca ev salçasına rağbet arttı...

Kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında olan ev salçası için Bursalı vatandaşların yapım telaşı sürüyor. Salçalık domatesin ise üretimi geçtiğimiz yıla göre fazla olunca fiyatlar yine geçtiğimiz yıla göre düştü. Buna göre geçen yıl en düşük 10 TL'ye satılan salçalık domatesin fiyatı bu yıl 7,5 TL ile 8 TL'ye kadar düştü.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 13:11
Kaynak: Bursada Bugün
Bursalıların kışlık telaşı sürüyor.. Domateste verim çok olunca ev salçasına rağbet arttı...

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde uzun yıllardır pazarcılık yapan Ahmet Kaynar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada salçalık domatesin geçtiğimiz yıla göre daha fazla üretildiğini ve verimin yüksek olmasından dolayı fiyatların düştüğünü söyledi.

Vatandaşların verimin çok olması nedeniyle fiyatı düşen domatese rağbet gösterdiğini söyleyen Kaynar, uzun yıllardır pazarcılık yapıyorum ilk defa salçalık domatesin bu kadar çok olduğu bir dönem yaşıyoruz, bu yüzden vatandaşlar bol bol domates alıp salça yapıyor, önümüzdeki kış evlerde ev salçası yenilecek, inşallah her sene böyle olur, ev salçası gibi sağlıklı hiç bir salça olamaz herkese afiyet olsun' dedi.

Diğer yandan ise kışa hazırlık yapan vatandaşlar evlerinin bahçelerinde kışın tüketeceği diğer yiyecekler için ise bugünlerde yoğun mesai yapıyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.