SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa pazarında kilosu 80 liradan satılan siyah incir tarlada ne kadara satılıyor?

Bursa Siyah İnciri, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 26. coğrafi işaret oldu. Eylül ayı gelmesiyle birlikte siyah incir pazar ve market raflarında yerini aldı. Peki, Bursa pazarında kilosu 80 liradan satıldığı görülen siyah incir tarladan ne kadara satılıyor?

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 16:45
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa pazarında kilosu 80 liradan satılan siyah incir tarlada ne kadara satılıyor?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bursa Siyah İnciri, Avrupa Birliği nezdinde tescillenen 26. coğrafi işaret olduğunu açıkladı. Bursa'nın imzalı meyvesi Eylül ayına girmemizle birlikte pazar yerlerinde ve market raflarında yerini almaya başladı. Kilosunun 80-100 liraya satıldığı görülen kara incirin fiyatını vatandaş pahalı buldu. Bu durum akıllara şu soruyu getirdi: Bursa pazarında kilosu 80 liradan satıldığı görülen siyah incir tarladan ne kadara satılıyor?

"İÇ PİYASAYA GİDEN İNCİR 30-50 LİRA ARASINDA"

Aksungur Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sinan Kaya, kara incirin tarladan satış fiyatı hakkında Bursada Bugün'e konuştu. Kaya, "Bizde piyasa değeri olarak üç çeşit incir var. Yurt dışına giden ihracat incir 80 lira, iç piyasaya giden incir 30-50 lira arasında, sanayi inciri dediğimiz pastanelere verdiğimiz incir ise 10 lira" dedi.

"80 LİRA GÖRDÜĞÜMDE İÇİM ACIYOR"

Üreticiyle tüketici arasındaki makasın çok açıldığını söyleyen Kaya, bu durumun çok üzücü olduğunu belirtti. Kaya, "Bir senelik emeğimin karşılığı, işçisimazotugübresi bütün girdileriyle benim 30 liraya verdiğim ürünü vatandaş benden alıp tezgâha koyduğunda 80 lira oluyor. 80 lira gördüğümde benim içim acıyor. Vatandaşta yiyemiyor. Her ne kadar kim ne derse desin vatandaşın alım gücü azaldı. 12 bin liraya emekli maaşı alan bir vatandaşın 80-100 lira verip 1 kilo incir alması lüks bence. O kişi sadece tenceresinin kaynayacağı, karnını doyurabileceği ürünler alıyor. Bu durum pek iç açıcı değil. Bir an önce yetkililerin bu yerleri denetleyip yoluna koyması gerekiyor. Faturasız bir mal alımı olmasın" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.