SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Dünyaya Açılacak

Antalya ve Adana havalimanlarına karşılıklı olarak tarifeli seferler başlamasının bir başlangıç olduğunu aktaran Bursa Belediyeler Birliği ve Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, Balkan ülkeleri ve Avrupa’ya yönelik uçuşların olabileceğini müjdeledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bursa Dünyaya Açılacak

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ve SunExpres Airlines iş birliğinde düzenlenen “Bursa Yenişehir Havalimanı İç ve Dış Hat Uçuşları Bilgilendirme Toplantısı” Almira Otel’de gerçekleştirildi.  Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve SunExpres Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti 27. Dönem Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir Havalimanı Müdürü Mustafa Bozkurt, belediye başkanları, turizm profesyonelleri ve basın mensupları katıldı. Yenişehir Havalimanı Müdürü Mustafa Bozkurt ve Sunexpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu’nun sunumlarıyla başlayan program, 27’nci dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmaları ile devam etti. 10 Kasım itibarıyla başlayacak olan yeni seferler, Bursa’dan Antalya ve Adana-Çukurova yönünde karşılıklı olarak düzenlenecek ve bilet fiyatları bin TL’den başlayacak.

HAVAYOLU ULAŞIMINI GÖREV BİLDİK

Bursa’nın havayolu taşımacılığında güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, şehrin farklı ülkelerden charter uçuşlarına ve uluslararası havayolu şirketlerine ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Özellikle pandemi sürecinin Bursa’nın havayolu ulaşımını aksattığını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Bu kapsamda, Bursa’nın dünya turizminde ana destinasyonlar arasında yer edinebilmesi adına Yenişehir Havalimanı’mızdan başta Türkiye’nin birçok noktasına ve dünyanın farklı ülkelerine uçuşların yapılabilecek olması oldukça önemli bir argüman. Biz de Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği olarak da bu şehirdeki her bir turizm profesyonelinin ve sivil toplum kuruluşunun havalimanımız ile ilgili duyduğu hassasiyeti kendimize görev edindik ve Sunexpress yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

YENİ HEDEFLER ALMANYA VE AVRUPA ÜLKELERİ

Bu görüşmelerde Bursa’nın turizm altyapısını, sahip olduğu destinasyon özelliklerini, kentin ekonomik verilerini ve hangi ülkeler ile turizm konusunda entegrasyonumuzun olduğu konularını istişare ettiklerini aktaran Yılmaz, “Biz tüm sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün ihtiyaçlarını, taleplerini daha iyiye taşımak için bir yol haritası oluşturuyoruz. Önümüzdeki bir yıl içerisinde ulusal ve uluslararası fuarlarda kentimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Bursalılık bilincinin gelişmesini önemsiyoruz. Hepimiz gönül rahatlığıyla Bursalıyız diyebilmeli, Bursa’yı tanımalıyız. Bu büyülü şehri tanıtmak adına el birliğiyle çalışmamız gerekiyor. Geçmişten bugüne Bursa’nın tanıtılması adına çok çalışmalar yapıldı. Tarihi kimliğin ortaya çıkarıldığı restorasyon çalışmaları, turistik oteller yapıldı. Çok iyi şeyler yapıldı fakat elbette yetmez. Biz daha ileriye taşımak zorundayız. Kurucu akla sahip bir şehri temsil ediyoruz. Hak ettiğimiz yere gitmek için beraber hareket etmeliyiz. Biz bugün Antalya ve Çukurova destinasyonlarının tanıtılması için buradayız, bilgilendirmeler yapacağız. Çok yakın zamanda yurt dışı destinasyonlarda açılacak. Hızlı bir ivmeyle daha ulaşılabilir kent olma yolunda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

10 KASIM’DA SEFERLER BAŞLIYOR

Bursa'nın turizme verdiği önemden dolayı mutluluk duyduğunu belirten SunExpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, "10 Kasım itibariyle Bursa uçuşlarımızı başlatıyoruz. Bursa, sanayi ve turizmde hızla ilerleten şehirlerimizden biri. SunExpress'in artık büyüyen Bursa'ya ve büyüyen sektörlerine karşı katkı sağlamak istedik. Kasım ayının ilk 2 haftasında 12 destinasyon açacağız. Aynı anda 12 iç hat destinasyonu açmak büyük başarı. Sürdürülebilirlik çerçevesinde açmak ve bunu devam ettirmek istiyoruz" dedi. Bursa Havalimanının, İstanbul havalimanları için bir alternatif olduğunu ifade eden 27’nci Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Bu şehrin ulaşılabilir olması noktasında çalışmalar devam ediyor. Bursa yaz ve kış turizmiyle başarılı hikayelerine sahip bir şehir. Bu kadar farklı alternatif turizm çeşitliliğine sahip bir şehir dünyada yok. Birliktelik içerisinde hepimiz Bursa Yenişehir Havalimanı için de çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. Bursalıların öncelikle yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde Yenişehir Havalimanı’nı kullanma alışkanlığını elde etmeleri gerektiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursa’yı günübirlik destinasyon olmaktan kurtarmak hepimiz için çok önemli. Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine Bursa’dan direkt uçuşların yapılması arzumuz ve isteğimizdir” diye konuştu. Program, soru cevap bölümü ile sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.