SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 'Yuvalandırma Şenliği'nde Başkan Bozbey: Hayvanların yaşam hakkı dokunulmazdır

Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi amaçlanan, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi öncülüğünde, Osmangazi Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Gemlik Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi, Nilüfer Kent Konseyi, Gemlik Kent Konseyi ve Mudanya Kent Konseyi iş birliğiyle 'Satın alma, sahiplen' sloganıyla Yuvalandırma Şenliği' düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 18:14
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da 'Yuvalandırma Şenliği'nde Başkan Bozbey: Hayvanların yaşam hakkı dokunulmazdır

Sokak hayvanları konusunda farkındalık yaratmak ve sahiplendirilmesi amaçlanan 'Yuvalandırma Şenliği' Merinos Park'ta gün boyu devam edecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi öncülüğünde, Osmangazi Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Gemlik Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi, Nilüfer Kent Konseyi, Gemlik Kent Konseyi ve Mudanya Kent Konseyi iş birliğiyle 'Yuvalandırma Şenliği' gerçekleştirildi.

"BELEDİYELERE TASARRUF TEDBİRLERİ DİYEREK HAYVANLARI TOPLATMAK BÜYÜK EZİYETTİR"

Bursa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Melike Baysal, "Keşke böyle bir etkinlik yapmak zorunda kalmasaydık. Bu yasa çıktığı andan itibaren BVHO ve TVBH olarak ötanazi adı altında öldürme gerçekleştiren yasanın her zaman karşısındayız ve tepki göstermeye devam edeceğiz. Yaşamın yanında olan tüm belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Kediler ve köpekler sadece canlı oldukları için yaşam haklarına saygı duymak zorundayız. İlçelerimize şunu söyleyebilirim; 2018'de göreve geldiğimiz andan itibaren belediyelere çağrıda bulunduk. Ne yazık ki 20 yıl boyunca 5199 sayılı yasanın görevini yerine getirmedikleri için sorumluluk çok büyük. Kısırlaştırmalar azalmaya başladı. Belediyelere tasarruf tedbirleri diyerek hayvanları toplatmak büyük eziyet. 5199 etkin bir şekilde işletilmesi gerekiyor. Sahiplendirme çalışmalarının teşvik edilmesi gerekiyor" açıklamalarında bulundu. 

"BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE YARATABİLİRİZ"

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Mustafa Berkay Aydın, "Başka bir Türkiye yaratabiliriz. Evet dönem sıkıntılı bir dönem. Burada bugün olan insanlar çok değerli. Bu paylaşım evlatlarımıza farklı yansıyacak. Hayvan Hakları Çalışma Grubu'muzla her türlü iş birliğine açığız" şeklinde konuştu. 

"YUVA BULUNMASINI SAĞLAYAN BU PROJEYLE GURUR DUYUYORUM"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy, "Yuvanız Yuvaları Olsun projesi başlatıldı. Tüm yaşayan canlılarıyla beraber bu duyguları yaşatan herkese teşekkür ederim. O vizyon herkese ışık olacak. Yaşamın en büyük paydaşı, bizi rahatlatan can dostlarımız var. Yuva bulunmasına katkı sağlayan bu projeyle gurur duyuyorum. Canlıların ortamlarında kendi yaşam alanlarında yaşamasını istiyoruz. Onların yok olmasına neden olacak yasalara izin vermemeliyiz. Bu kanun teklifi değişikliğinden itibaren bir sürü eylemler gerçekleştirdik" dedi. 

"HAYVANLARIN YAŞAM HAKKI, EN AZ İNSANLARIN YAŞAM HAKKI KADAR DOKUNULMAZDIR"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Stantları gezdik az önce. İnsanlar sahiplendirme duygusunu yaşamışlar ve çok mutlulardı. O yüzden bir can dostunu sahiplendirmek böyle psikolojiye de iyi gelir. Tabi ki iyilik kapısını aralayan bu davranışı devam ettireceksiniz. Sokak hayvanları masum canlılardır. Onlar aslında dünyanın bir parçası ve doğa dengesini korumak için en önemli unsurlardır. Onların da yaşam hakkı bizim gibi kutsal ve dokunulmazdır. Sevgi, insanlığın gereğidir. Hayvanlara işkence yapmak bir insanlık suçudur. Bunu kabul etmeliyiz. Meclisten geçen yasayı biliyoruz. Daha önce bir arada olduğumuzda da bu yasaya karşı duruşumuzu gösterdik. Bu yasaya karşı duruşumuzu göstermeye devam ederken, can dostlarımızı sahiplendirmek için elimizden geleni yapacağız. Onları eziyet edeceklerden, kötü muamele yapacaklardan da koruyup güç oluşturacağız" şeklinde konuştu. 

"50'NİN ÜZERİNDE CAN DOSTUMUZ SAHİPLENİLDİ"

Başkan Bozbey, Yuvalandırma Şenliği kapsamında sahiplendirilen can dostların olduğunu belirterek, "O yüzden can dostlarımızı önemsiyoruz. Burada sahiplendirmeyle ilgili yoğun bi talep var. Yaklaşık 50'nin üzerinde bugün kedi ve köpek sahiplendirildi. Daha fazlası elbette olacaktır. Çalışmalarımız sürecektir" ifadelerini kullanarak insanların sokak hayvanı sahiplenmesi için teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. 

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.