SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yeniköy asma pidesi şenliklerinin ilki renkli görüntülere sahne oldu

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy mahallesinde 1. asma pidesi şenlikleri yapıldı. İlçe protokolü, siyasiler ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte köy kadınları tarafından yapılan asma pidesi ikram edildi. Mahalle muhtarı Hasan Akoğlu yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederken, şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 18:00
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da yeniköy asma pidesi şenliklerinin ilki renkli görüntülere sahne oldu

Orhangazi'ye bağlı Yeniköy mahallesinde bu yıl ilk kez yapılan ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan '1. Yeniköy asma pidesi yaz şenlikleri' Yeniköy meşatlığında yapıldı. 

Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Orhangazi kaymakamı Zafer Kara MehmetoğluBelediye Başkanı Bekir Aydın, bazı siyasi partilerin ilçe başkanları ile yöneticileri, Orhangazi Emniyet müdürü Erol Yavuzİlçe Jandarma komutanı Selim KurtoğluCHP Bursa milletvekilleri Orhan SarıbalHasan Öztürk, dernekler ve STK''lıların yöneticileri ile çok sayıda Yeniköylü vatandaş katıldı.

Bu yıl ilk kez yapılan etkinliklerde konuşan mahalle muhtarı Hasan Akoğlu, asma pidesi şenliklerinin önümüzdeki yılda devam edeceğini ifade ederek " birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için bizleri bir araya getiren bu şenliğin Yeniköy'ümüze ve Orhangazi'mize hayırlı olmasını diliyorum, inşallah aynı şekilde önümüzdeki yılda bu şenliğimizi devam ettirmek istiyoruz, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum"dedi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte daha sonra davetlilere Yeniköy'e Has asma pidesi ve tavuklu pilav ikram yapıldı. 

Programın sonunda ise Mahalle Halkı çalan müziklerle gönüllerince eğlenip stres attı.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.