SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Teknoloji Kulüpleri tanıtıldı!

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Teknoloji Kulüpleri tanıtım programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:50
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da Teknoloji Kulüpleri tanıtıldı!

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Teknoloji Kulüpleri tanıtım programı Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlendi.

Yapılan programa Bursa Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz katıldı. 

Bursa Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan program öncesi stantları gezdi.

Ardından protokol okul içerisinde yer alan takım stantlarından projeler hakkında bilgi aldı. 

85 BİN  BAŞVURU ILE REKOR KIRILDI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Teknofest yarışmalarına gençlerin gösterdiği yoğun ilginin ardından, öğrencilerin teknoloji ve bilim alanlarındaki becerilerini geliştirmek amacıyla okullarda teknoloji kulüplerinin kurulmasının önemine değindi. 2023 yında, 85 bin başvuru ile rekor düzeyde katılım gösterdiğini belirten Alireisoğlu, bu başarıdan ilham alarak yeni bir çalışma başlattıklarını ve bu kulüplerin öğrencilere yönelik önemli bir destek sağlayacağını ifade etti.

Kulüplerin oluşturulmasında, öğretmen ve öğrencilerin görüşlerine başvurduklarını, bu süreçte öğretmenlerin de seferberlik ruhu ile desteklendiğini vurgulayan Alireisoğlu, her okulda bir kulüp öğretmeni belirlendiğini ve bu öğretmenlerin kulüplerde aktif bir şekilde yer alacağını söyledi. Bu çalışmanın, disiplinli bir takvim doğrultusunda yürütüleceğini ve yarışma süreçlerinin il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından takip edileceğini ekledi.

"MUCİT EVLATLARI BU KULÜPLERDEN ÇIKARTACAĞIZ"

TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, Teknofest'in gençlere sağladığı fırsatların altını çizerek, "Belki de aradığımız Selçuk Bayraktar'ın Aziz Sancar'ı, Vecihi Hürkuşları, mucit evlatları bu kulüplerden çıkartacağız" dedi. Saymaz, en ücra köylerden ya da şehir merkezlerinden gelecek öğrencilerin Türkiye'nin geleceğini değiştirebileceğini belirtti. "Kulüplerimiz sayesinde lise, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki tüm öğrencilere ulaşmayı hedefliyoruz" diyen Saymaz, Teknofest'in genç yetenekleri keşfetme konusunda büyük bir umut taşıdığını vurguladı.

"BU YIL 1 MİLYON 650 BİNDEN FAZLA YARIŞMACI ADAYI BAŞVURDU"

Saymaz, Bursa'nın Teknofest'e olan ilgisini de öne çıkararak, "2018 yılında Bursa'dan sadece 28 başvuru varken bugün bu sayı 85 bini geçti. Bu, Bursa gençliğinin ne kadar ilgili olduğunu ve fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor" dedi. Türkiye genelindeki başvuruların da büyük bir artış gösterdiğini belirten Saymaz, "2018'de 14 kategoride 20 bin yarışmacı başvurmuştu, bu yıl 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı adayı başvurdu" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TEKNOFEST'te derece alan lise takımlarına ödülleri takdim edildi.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.