SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da ormanda kaçak kesim tartışmasına dahil olan muhtar gözaltına alındı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Kırsal Yenisölöz Mahalle Muhtarı Halil Bayram, orman memuru tarafından kaçak kesim yapan şahıslara işlem yapılmasına engel olduğu gerekçesi ile yapılan şikayet üzerine Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 23:42
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da ormanda kaçak kesim tartışmasına dahil olan muhtar gözaltına alındı!

Olay bu akşam saatlerinde Bursa Orhangazi'ye bağlı Yenisölöz Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Orhangazi Orman İşletme Şefliği'nde görevli bir memur, Yenisölöz sınırları içinde bulunan ormanda kaçak kesim yapıldığı tespit edilen şahıslara işlem yapmak istedi.

Daha sonra olay yerine gelen Yenisölöz Muhtarı Halil Bayram, iddialara göre orman memurunun kaçak kesim yaptıkları gerekçesi ile  işlem yapmak istediği şahısları alarak oradan uzaklaştı.

Yine bir diğer iddialara göre ise mahalle muhtarı, şahısların işlemlerinin yapılması için orman memurunu mahalle muhtarlığına davet etti ancak, orman memuru muhtarın kendisine şahıslara cezai işlem uygulamadan caydırmak amacıyla baskı yapacağını düşünüp mahalleye gitmedi ve muhtardan şikayetçi oldu.

İhbar üzerine mahalleye giden Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Muhtar Halil Bayram'ı orman memurunun şikayeti üzerine savcılık talimatı gereği gözaltına alarak, İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü.

Olay ile ilgili soruşturma devam ederken, Muhtar Halil Bayram pazartesi günü adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.