SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Eker 3 işçiyi işten çıkardı! TEKGIDA-İŞ tepki gösterdi

Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası tarafından (TEKGIDA-İŞ) Eker tarafından işten çıkarılan işçiler için basın açıklaması gercekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 13:09
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da Eker 3 işçiyi işten çıkardı! TEKGIDA-İŞ tepki gösterdi

Bursa'da Eker işçileri firmaya tepki göstermek için alana geldi.

İddiaya göre Eker, sendikal faaliyet yürütmesinden dolayı 3 işçiyi işten çıkardı. 

TEKGIDA-İŞ Sendikası, duruma tepki göstermek için basın açıklamasını Ata Park'ta düzenlendi.

Yapılan açıklamaya, TEKGIDA-İŞ Genel Teşkilatlanma sekreteri Kemal Köse, birçok parti ve sendika üyeleri katıldı. 

TEKGIDA-İŞ Genel Teşkilatlanma sekreteri Kemal Köse'nin konuşmasından satır başları şöyle; 

Bugün bu meydandan sizlerin de huzurunda EKER SÜT işveren yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz. Çalışanların Anayasal haklarına saygı gösterin. Sendika üyesi olduğu için işçiyi işten atamazsınız. Bu Türkiye Cumhuriyeti Ceza kanunlarına göre suçtur. Hukuk tanımaz uygulamalardan, insanlık onuruna yakışmayan davranışlardan ve bu suçu işlemekten vazgeçin. Gerek anayasamızın 51. maddesi gerek 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanunu gerekse Türkiye'nin de tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmelerle güvence altına alınan sendika üyeliği hakkı ile sendikamıza üye olan çalışanlar önce EKER SÜT işverenleri tarafından sendikadan baskıyla istifaya zorlanmakta, istifa etmeyen üyelerimiz ise işten çıkarılmaktadır. En son 5 arkadaşımız bu duruma maruz kalmıştır.

"İŞYERİNE SENDİKALAŞMAYI GETİRMEK İSTEDİKLERİ İÇİN İŞTEN ÇIKARTILDILAR"

İşveren yetkilileri her ne kadar sendikal sebepten dolayı çıkarmadık deseler de biz biliyoruz ki bu arkadaşlarımız işyerine sendikalaşmayı getirmek istedikleri için işten çıkartıldılar. Sendikamız 23 Eylül itibari ile Mustafa Kemal Paşa'da bulunan fabrika önünde üç arkadaşımız ile birlikte direnişi başlatmıştır. Biz ülkemizin ileri gelen süt ve süt ürünleri üreticisi yaklaşık 1900 çalışanı bulunan EKER SÜT yöneticilerinin yaptıkları bu baskıcı uygulamalardan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz.

"BASKICI TUTUM HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ"

Eker Süt toplumda karşılığı olan "İstanbul Sözleşmesi, Otizmli Çocuklara Farkındalık ve bugün burada düzenlediği Eker Run Koşusu " gibi bir çok sosyal projeye destek verirken, çalışanlarının Anayasal haklarına karşı yapmış olduğu bu baskıcı tutum hiçbir şekilde kabul edilemez. Bilinmelidir ki, üyesi olduğumuz IUF Sendikası yetkilileri aracılığı ile şirketin %50 ortağı olan Fransız Andros ve Novandi yetkililerine de Türkiye'de Eker Sütte yaşanan bu süreci anlatacağız.

"KONUYU ULUSAL VE ULUSLARARASI KAMUOYUNA PAYLAŞMAKTAN DA KAÇINMAYACAĞIZ"

TEKGIDA-İŞ Sendikası olarak örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde kaliteli üretime katkı sunarak işletmeleri büyütmek ve üyelerinin refah seviyelerini arttırmak için her zaman üst düzeyde çaba göstermekteyiz. Ancak bilinmesi gerekir ki, çalışanın Anayasal hakkına emeğine, ekmeğine mücadelesine gelecek her aksi tutumun karşısında olacak üretimden ve tüketimden kaynaklı gücünü eylem boyutuna taşıyarak konuyu ulusal ve uluslararası kamuoyuna paylaşmaktan da kaçınmayacağız.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.