SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da dolu topu şikayetleri üzerine kampanya başlatıldı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde her yağış zamanlarında kivi üreticileri tarafından devreye sokulan dolu toplarına, gerek çıkardıkları ses gerekse yağışları engellediği gerekçesi ile Orhangazi halkı ile diğer tarım üreticileri tarafından verilen tepki üzerine harekete geçen Ziraat odası yönetimi dolu toplarının kapatılması için imza kampanyası başlatılacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Bursada bugün'e konuşan oda başkanı Dinçer Dimrit ' dolu topları ile ilgili üreticiden yoğun şikayet alıyoruz' demişti.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 17:32
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da dolu topu şikayetleri üzerine kampanya başlatıldı!

Daha önceki zamanlarda da ürünlerinin zarar görmemesi için kivi üreticileri tarafından sağanak yağışların beklendiği dönemlerde devreye sokulan dolu topları dün gece sabaha karşı görülen yağışlar öncesinde yeniden devreye sokulunca bir kez daha gündeme geldi. 

Orhangazi'de 5 farklı noktada kullanıldığı öğrenilen dolu toplarının devreye alınması ile vatandaşlar çıkan seslerden rahatsızlık duyup şikayetlerini dile getirirken, yağışların önüne geçtiği iddiası ile dolu toplarının kullanılmasına tepki gösteren çok sayıda farklı tarım  üreticisi ise Orhangazi Ziraat odasını şikayet yağmuruna tuttular.

Diğer tarım üreticileri tarafından  dolu toplarının zararı konusunda şikayetlerin iletildiği Orhangazi Ziraat odası tarafından ise dolu toplarının kapatılması için ilk adım atıldı ve oda başkanı yaptığı açıklamada ' Orhangazi çiftçisinin kaderi  4 tane dolu topuna bağlı değildir, kapatılması için Pazartesi günü itibariyle imza kampanyası başaltıyoruz' dedi. 

Dolu toplarının kapatılması için toplanacak imzalar Oda aracılığı ile ilgili bakanlığa iletilecek.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.