SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da değişen güzergah mağduriyeti

Bursa'da artan nüfusla beraber ulaşım sorunu gittikçe büyüyor. Özellikle iş ve okul çıkışlarında yoğunluğun artmasıyla toplu taşıma daha çok tercih ediliyor. Bunun yanı sıra sıklıkla kullanılan B43 ve 6F2 hatlarının güzergahının değişmesi özellikle Tophane, Orduevi, Pınarbaşı, Muradiye ve Ortapazar'da oturan bir çok mahalleliyi olumsuz etkiledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 12:07
Kaynak: Bursada Bugün
Bursa'da değişen güzergah mağduriyeti

SEMA AYGIN / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın en çok kullanılan otobüslerinden birisi olan B43, güzergahında Küçük Sanayi'nin de bulunduğu Timurtaşpaşa ve Emek arasında ring hattıydı.

Güzergahında değişiklik yapılan hat Acemler ve Emek arasında ringlerine devam ediyor.

Fakat TophaneOrdueviPınarbaşıOrtapazar, Muradiye gibi 6F2 ve B43'ü sıklıkla tercih eden semtler, güzergah değişikliği durumundan şikayetçi.

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

B43'ün güzergahı değişmeden önce sabahları işe gitmek için kullandığını belirten vatandaş, "Ben Beşevler'de çalışıyorum, her sabah gelirdim buraya saatine bile bakmazdım, zaten 10-15 dakika arayla geçerdi. B43 olmasa 6F2'ye binerdim. Onu da kaldırmışlar. Ben şimdi evden 20 dakika erken çıkıyorum Çatalfırın'a iniyorum. Ya da Şehreküstü metro istasyonuna gidiyorum. Tophane gibi sıklıkla kullanılan duraklardan bu hatların kaldırılması hiç iyi olmadı. Ben bir vatandaş olarak çözüm bulunmasını istiyorum" ifadesinde bulundu.

6F2'nin güzergahı değişmeden önce ise Demirci'de oturan oğlunun evine haftanın 5 günü torunlarına bakmak için giden teyze, "Ben Ortapazar'da oturuyorum. Hafta içi oğlumla gelinim işe gitmeden önce buradan 6F2'ye biniyordum Demirci'ye gidiyordum. Şimdi Acemler'den gidiyormuş. Ben 1 aydan fazla oldu ya B38'e binip Acemler'e kadar gidiyorum, oradan 6F2'ye biniyorum ya da Heykel'e iniyorum 6FD'ye binebilmek için. Yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyorum" dedi.

B43 VE 6F2'NİN DEĞİŞEN GÜZERGAHLARI

6F2 HATTI YENİ GÜZERGAH :

TAHTALI - YAYLACIK -ÇALI - DEMİRCI - DEMİRCİ CAD.- AHISKA CAD.- MELIKE PINAR LİSESİ - GÜMÜŞDERE CAD.- GÜZEL SK.- ONURLU SK.- GÜMÜŞDERE CAD.- BİLGİNLER CAD - GÜLTEKİN CAD.( CEPHANELİK) - EĞİTİMCİLER CAD.- BAĞLAR SK.-YILDIRIM CAD.- ORHANELİ KAVŞAĞI - MİHRAPLI CAD.- DİKKALDIRIM CAD - ACEMLER (Acemler İstasyonu son duraktır.)

B43 HATTI YENİ GÜZERGAH :

EMEK - 2. OKUL CD.- 521 SK.- HİSAR CD.- HALAY CD.- HANCI CD.- 1. ACAR SK.- HAYAT CD.- HANCI CD.- KAVAKDERE CD.- SANAYİ CD.- ULU CD.- FETHİYE - TOP SAHASI CD.- FATİH SK.- KELEBEK SK.- ÇORUH SK.- TURAN SK.- IŞIKTEPE SK.- IŞIKTEPE CD.- ATA CD - YAPRAK SK.- NENE HATUN CD.- EĞİTİM SK.- CİHAN SK.- UMUT SK.- BELDE SK.- ATA CD.- DURMAZLAR KAVŞAĞI - ATA CD.- IZMIR BULV.-K.SANAYİ İST. İZMİR BULV.- NİLÜFER CAD.- ERTUĞRUL CAD.- BEŞEVLER CD.- KONAK CD - BEŞEVLER CD. - YILDIRIM CD.- MİHRAPLI CD - DİKKALDIRIM CD - ACEMLER

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.