SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Bozbey: “ Bütçemizden yapılan kesintiyi Bursa adına kınıyorum”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eylül ayında gelmesi gereken 1 milyar 14 milyon liralık genel bütçe vergi gelirleri payından yüzde 51 kesinti yapıldığını hatırlatarak, “Bu kesinti halk otobüsçülerimizi, esnafımızı, Bursalıları, hizmet sunacağımız alanları, çocukları, gençleri, kadınları etkiledi. Yapmış olduğumuz araştırmalar, bu süreci Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’nün başlattığını gösterdi. Böyle bir anlayışı Bursa adına kınıyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 20:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Başkan Bozbey: “ Bütçemizden yapılan kesintiyi Bursa adına kınıyorum”

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı. Oturum öncesinde Meclis üyelerine ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına, 1-31 Ekim tarihleri arasında yürütülen ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ etkinlikleri kapsamında pembe kurdele dağıtıldı. Emekliliğe ayrılma kararı alan BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ise son kez Meclis’e katılarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne veda etti. 8 Büyükşehir Belediye Başkanı ile çalışma fırsatı bulduğunu söyleyen Gülenç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile okul döneminden beri tanıştıklarını hatırlatarak kendilerine başarılar ve kolaylıklar diledi.



Cumhuriyet Haftası olarak kutlanacak
Gündem maddelerinin ve önergelerin görüşüldüğü oturumda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor’un çok iyi devam ettiğini belirterek katkı sunan herkese teşekkür etti. Bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ‘Cumhuriyet Haftası’ olarak kutlamayı planladıklarını açıklayan Başkan Bozbey, “Cumhuriyet Haftası kutlamalarını 25 Ekim’de Karacabey’den başlatıyoruz. 26 Ekim’de İnegöl’de, 27 Ekim’de Yıldırım’da, 28 Ekim’de Gemlik’te, 29 Ekim’de ise Nilüfer’de kutlamalar yapılacak. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nı Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle büyük coşkuyla kutlayacağız. Yıllardır Nilüfer’de sürdürülen anlayışı orada devam ettireceğiz. Halk, Cumhuriyet’i alanlarda kutlayacak. Sadece birilerinin değil, herkesin sahip çıktığı bir Cumhuriyet olacak. Şimdiden herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.



“Elimizde evrak var”
Meme kanserinin erken teşhisine dikkat çekmek amacıyla 1-31 Ekim tarihleri arasının farkındalık ayı belirlendiğini dile getiren Başkan Bozbey, Sağlık Dairesi Başkanlığı aracılığıyla kentin tüm bölgelerinde tarama çalışması yapılacağını söyledi. Göz Vakfı ile yapılan görüşmeler sonucunda çocuklarda görme rahatsızlıklarını erken teşhis amacıyla bir çalışma da başlatacaklarını belirten Başkan Bozbey, Eylül ayında genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti hakkında da açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir kesintiye şahit olunmadığını ifade eden Başkan Bozbey, “1 milyar 14 milyonun yüzde 51’i yani 517 milyonu kesildi. Bu kesinti halk otobüsçülerimizi, esnafımızı, Bursalıları, hizmet sunacağımız alanları, çocukları, gençleri, kadınları etkiledi. Yapmış olduğumuz araştırmalar, bu süreci Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’nün başlattığını gösterdi. Bu süreç sonucunda 517 milyon lira kesilmiştir. Elimizde evrak var. Umarım Bursa’da siyaset yapanların bir dahli yoktur. Umarım bu zat-ı muhterem kendi kendine karar vermiştir. Bu ölçüde kesinti yaşanan bir tek Bursa vardır. Bunu da başlatan Yıldırım Vergi Dairesi Müdürü’dür. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir anlayışı Bursa adına kınıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.