SON DAKİKA
Hava Durumu

1 kilo zeytinin maliyeti ne kadar? Ortak açıklama geldi

Bursa'da hasadına geçtiğimiz günler itibarıyla başlanan zeytin için bir araya gelen Gemlik, Orhangazi, Mudanya ve İznik Ziraat Odalarının başkanları tarafından 1 kilo zeytinin maliyeti 54.03 TL olarak açıklandı. Zeytin piyasasının en büyük kurumu olan Marmarabirlik tarafından ise yine geçtiğimiz günlerde 1 kilo zeytinin maliyeti 34,20 TL olarak belirlenmişti. Her iki kurum arasında oluşan 20 TL fark dikkat çekerken, üreticiler özellikle sosyal medya hesapları üzerinden Marmarabirlik'in açıkladığı maliyet fiyatını az bulup tepki göstermişti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 16:55
Kaynak: Bursada Bugün
1 kilo zeytinin maliyeti ne kadar? Ortak açıklama geldi

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Bursa'da zeytin üretim maliyetinin fiyat  tartışmaları devam ederken, bugün bir araya gelen GemlikOrhangaziMudanya ve İznik Ziraat Odalarının başkanları tarafından yapılan ortak değerlendirmede 1 kilo zeytinin maliyet fiyatının 54.03 TL olduğu belirlendi. 

İki kurum arasında 20 TL fark var

Marmarabirlik tarafından geçtiğimiz hafta 1 kilo zeytinin üretim maliyeti olarak  açıklanan 34,20 TL, üreticiler arasında tartışmalara ve tepkilere neden olurken, Gemlik, Orhangazi, Mudanya ve İznik Ziraat Odalarının başkanlarının ortaklaşa açıkladığı 54.03 TL kafaları karıştırdı.

Her iki maliyet fiyatı arasında 20 TL gibi büyük bir fark olması ise dikkatlerden kaçmaz iken, maliyetlerin yüksek olduğunu söyleyen üreticiler Ziraat odalarının açıkladığı maliyet fiyatını daha doğru buluyor.

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.