RFS: 2 - Galatasaray: 2 | MAÇ SONUCU

UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda RFS'ye konuk oldu. 4 gol çıkan mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi. Sarı-kırmızılıların golleri Dries Mertens ve Yunus Akgün'den gelirken; ev sahibi ekip bu gollere Janis Ikaunieks ve Lasha Odisharia'yla karşılık verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 21:51

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. hafta karşılaşmasında RFS sahasında Galatasaray'ı ağırladı. Mücadelede sarı-kırmızılılar 2-0 öne geçse de, maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

G.Saray'ın gollerini 12. dakikada Dries Mertens ve 38'de Yunus Akgün kaydetti. Ev sahibi ekibin golleri ise 40. dakikada Janis Ikaunieks ve 55'te Lasha Odisharia'dan geldi.

Bu sonucun ardından Cimbom, 4 puana yükseldi. RFS ise 1 puana ulaştı.

Ligin 3. haftasında G.Saray 23 Ekim Çarşamba günü sahasında Elfsborg'la karşılaşacak. RFS ise 24 Ekim Perşembe günü deplasmanda Eintracht Frankfurt'a konuk olacak.

G.SARAY'DA 6 DEĞİŞİKLİK!

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Letonya temsilcisi RFS'ye konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, son yapılan Kasımpaşa maçının ilk 11'inde 3'ü zorunlu toplam 6 değişikliğe gitti.

Okan Buruk, Kasımpaşa müsabakasında ilk 11'de görev yapan kaleci Fernando Muslera'dan cezası, santrfor Victor Osimhen'den sakatlığı, Roland Sallai'den ise ismi UEFA listesinde yer almadığı için yararlanamadı. Buruk, söz konusu mücadelenin başlangıç kadrosunda olan Kerem Demirbay, Elias Jelert ve Victor Nelsson'u ise yedeğe çekti.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, bu oyuncuların yerine RFS mücadelesinde Günay, Kaan, Sanchez, Torreira, Barış Alper ve Mertens'i sahaya sürdü.

G.SARAY TARAFTARLARI RİGA'DA

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Letonya'da ev sahibi gibi takımlarını destekledi. Son yıllarda yükselişte olsa da futbol, Letonya'da buz hokeyi ve basketbolun ardından en popüler üçüncü branş sayılıyor. Letonyalı sporseverlerin ilgi göstermediği müsabaka için Avrupa'nın farklı yerlerinden Türk taraftarlar Riga'ya geldi.

Kendileri için ayrılan yerin haricinde ev sahibi takım taraftarlarının bulunduğu tribünden bilet alan Türk futbolseverler, maç boyunca Galatasaray'ı destekledi.

Tribünlerde yaklaşık 4 bin futbolsever yer alırken bunların yarısını Türkler oluşturdu.

DAUGAVA STADI'NIN YAPISI DİKKAT ÇEKTİ

Karşılaşmanın oynandığı Daugava Stadı, futbol için elverişsiz yapısıyla atmosferi etkiledi.

Açılımı Riga Futbol Okulu olan RFS, Letonya Ligi maçlarını yaklaşık 2000 kişi seyirci kapasiteli ve altyapı tesisi görünümündeki LNK Spor Parkı'nda oynuyor. Tesisin uluslararası maç kriterlerini karşılamaması nedeniyle Galatasaray mücadelesi yaklaşık 10 bin seyirci kapasiteli Daugava Stadı'na alındı.

Daha çok atletizm tesisini andıran Daugava Stadı, zemini iyi görünmesine rağmen pist sebebiyle tribünlerin yeşil zemine uzaklığı ve bir uzun kenarının ağaçlarla çevrili olması nedeniyle iyi bir atmosfer oluşmasını engelledi.