Anahtar Parti Genel Başkanı Ağıralioğlu: Sorunları çözecek, ayrıştırmadan yürüyeceğiz

İYİ Parti'den ayrılarak Anahtar Parti'yi kuran Yavuz Ağıralioğlu, yeni partisinin vizyonunu açıkladı. Partinin amacını "Memleketin sorunlarına çözüm olmak" olarak belirten Ağıralioğlu, siyasi çatışmalardan uzak, birlik ve liyakat odaklı bir siyaset yürütme hedefinde olduklarını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 17:51

İYİ Parti'den istifa eden 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun kurduğu yeni siyasi partinin kuruluş Ankara'da yoğun ilgiyle karşılandı.

Ankara'dan vatandaşlara seslenen Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Bursa basınının sorularını yanıtladı. 

Başkan Ağıralioğlu, Türkiye'de siyasi gerginliklerin toplumu yorduğunu belirterek, "Memleket parti kavgasından yoruldu. Parti münakaşasından, dargınlıktan, bağırmaktan gerçekten biraz yorgun hale geldi. Şimdi bizim partimizin, memleketin sorunlarına anahtar olsun diye hem ismi hem sembolü anahtar" dedi.

Yeni partinin amacının siyasi iktidar mücadelesinden çok Türkiye'nin biriken sorunlarına çözüm üretmek olduğunu ifade eden Başkan Ağıralioğlu, "Bir siyasi münakaşa yapmak için iktidar hevesi ile falan parti kurmadık. Memleketimizin sorunları var ve bu sorunları çözmek zorundayız" diyerek, partiler üstü bir yaklaşım benimsediklerinin altını çizdi.

"MEMLEKETTE SİYASİ BİR TEKRAR VAR" 

AK Parti'nin uzun süredir iktidarda olduğunu ve bunun siyasi kaliteyi etkilediğini dile getiren Başkan Ağıralioğlu, "Bugün iktidara yeni gelmiş gibi 22 yıl önce konuştuklarını, vadettiklerini şimdi yine ve yeniden vadettiklerini bir siyasi tekrar var. Bu siyasi tekrar bizim siyasi mesuliyetimizi belirliyor" şeklinde konuştu. Türkiye'de seçmenin kısıtlı seçenekler arasında zorlandığını belirten Başkan Ağıralioğlu, Anahtar Parti'nin bu boşluğu dolduracağını söyledi.

"AİLELERİN FERYATLARI DUYULMUYOR"

Türkiye'nin tarım, sağlık, nüfus artışı ve madde bağımlılığı gibi önemli sorunlarının altını çizen Ağıralioğlu, özellikle gençlerin ve ailelerin yaşadığı sıkıntıları işaret etti. "Madde bağımlılığı 8 milyonu geçti. Çok ciddi bir rakamdır ve ailelerin feryatları duyulmuyor" ifadelerinde bulundu. Bu gibi toplumsal problemlere yönelik çözüm arayışlarında olduklarını vurgulayan Ağıralioğlu, Anahtar Parti'nin adalet, eğitim, tarım ve sağlık alanlarında etkin politikalar geliştireceğini ifade etti.

"SİYASET DOKTORLUK MEVKİNE ÇEKİLİRSE DÜZELECEK" 

Siyaseti doktorluk mesleğine benzeten Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, partizanlık ve mezhep ayrışmalarından uzak bir yaklaşım benimseyeceklerini belirtti Ayrıca Başkan Ağıralioğlu "Kendisine muayeneye gittiğimiz hiçbir doktora bizden misin, değil misin? Bizim ekolümüzden misin diye sormuyoruz. Siyaset doktorluk mevkine çekilirse memleket düzelecek" diyerek, halkın tüm kesimlerini kapsayan bir anlayışla hareket edeceklerini ifade etti.