ClaCS tedavisi NEV FSM Hastanesi'nde hizmette!

Türkiye'de çok az sayıda klinikte uygulanan ClaCS tedavisi, Bursa NEV FSM Hastanesi'nde hizmete sunuldu. Peki ClaCS tedavisi nedir, ne işe yarar?

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2025 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2025 14:13

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Brezilya'dan Prof. Dr. Kasuo Miyake tarafından geliştirilen ClaCS yöntemi, dünyanın hemen hemen her yerinde kullanılıyor.

Estetik varis tedavisinde büyük ölçüde etkili olan ClaCS tedavisiBursa'da ilk kez NEV FSM Hastanesi'nde hizmete girdi.

ClaCS tedavisi hakkında hastalara bilgiler veren Bursa NEV FSM Hastanesi'nden Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Hayri Fahri Atlı, Bursada Bugün mikrofonuna konuştu.

"CLACS TEDAVİSİ 20 YILDIR GÜVENLE TÜM DÜNYADA KULLANILMAKTADIR"

ClaCS tedavisi hakkında konuşan Bursa NEV FSM Hastanesi'nden Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Hayri Fahri Atlı, "Yeni yılla birlikte estetik varis tedavisinde ülkemizde sayılı klinikte uygulanan ClaCS yöntemi artık Bursa'da. Brezilya'dan Prof. Dr. Kasuo Miyake tarafından geliştirilen ClaCS yöntemi, 20 yıldan beri tüm dünyada başarılı ve güvenli şekilde kullanılmaktadır. ClaCS tedavisi, venöz yetmezliği olmayan veya venöz yetmezliği varsa tedavi edilmiş olan çapı 3 milimetrenin altındaki redüküler veya örümcek ağı tarzındaki estetik açıdan rahatsız eden varislerin tedavisinde güvenle kullanılır" ifadelerine yer verdi.

"CLACS TEDAVİSİNDEN SONRA BANDAJ VEYA VARİS ÇORABI KULLANMIYORUZ"

ClaCS yönteminin, damar görüntüleme cihazı eşliğinde soğutucu kullanılarak, cilt lazeri ve eş zamanlı Skleroterapinin birlikte kullanılmasından da bahseden Op. Dr. Hayri Fahri Atlı, "Burada soğutucu kullanarak, hastanın daha az ağrı hissetmesini sağlıyoruz. Aynı zamanda soğuğun etkisiyle damarda belirgin bir büzüşme sağlıyoruz. Üzerine 164 nanometrelik NdYAG Lazer ile atışlar yaparak, damar duvarında harabiyet yaratıyoruz. Eş zamanlı olarak soğutucu eşliğinde damarın içine ilaç uygulayarak da damarın tamamen kapanmasını sağlıyoruz. Buradaki en büyük fark; klasik Skleroterapide kullandığımız kimyasal ilacın yerine, ClaCS tedavisinde yüksek yoğunlukta glikoz yani şekerli su kullanmamızdır. Böylelikle Skleroterapide göreceğimiz yan etkiler, ClaCS tedavisinde hemen hemen hiç görülmemektedir. Bu tedavinin en büyük avantajı, hastaların tedaviden sonra çok rahatsız oldukları bandaj ya da belli bir süre varis çorabı kullanma zorunluğunun olmaması. ClaCS tedavisinden sonra bandaj veya varis çorabı kullandırmıyoruz. Aynı zamanda ClaCS tedavisini mevsim ayırt etmeksizin yaz ya da kış mevsimlerinde uygulayabiliyoruz. Yaz mevsiminde ClaCS tedavisini uygularsak, hastanın güneşe çıkmasına da izin veriyoruz. En büyük farklardan biri de, klasik Skleroterapide hastanın bacağında oluşabilecek ve oldukça rahatsız edici olan kahverengi lekelenmelerin, ClaCS tedavisinde hemen hemen hiç görülmemesidir" açıklamalarında bulundu.