TBMM'de yoğun mesai başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul'u, 8 Ekim Salı günü toplanacak. Dışişleri ve Milli Savunma bakanları da Genel Kurul'a gelerek, bölgedeki gelişmelere dair milletvekillerini bilgilendirecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 10:59

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 2 aylık aranın ardından 1 Ekim'de yeni yasama yılına başladı.

Yeni yasama yılı başlayan Meclis'te ana gündem ise İsrail'in saldırıları...

Bunun dışında da Orta Doğu'daki gelişmeler ve Türkiye'nin aldığı tedbirler yine Meclis'in gündemindeki konular arasında başı çekiyor.

8 Ekim Salı günü toplanacak olan Genel Kurul'da da, bu konulara dair bakanlar konuşma yapacak.

2 BAKAN MECLİS'TE OLACAK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler milletvekillerini bilgilendirecek. Kapalı oturum yapılıp yapılmamasına, birleşim açıldıktan sonra karar verilecek.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU'NUN 25 MADDESİ KABUL EDİLDİ

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin, Genel Kurul görüşmelerine devam edilmesi bekleniyor. 42 maddeden oluşan teklifin, 25 maddesi kabul edildi.

Teklif ile öğretmene yönelik şiddetin cezası artacak. Eğitimcilere yönelik; kasten yaralama suçuna 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilebilecek.

Milli Eğitim Akademisi hayata geçirilecek. Akademide, teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi verilecek.

İSLAM DÜŞMANLIĞI DA GÜNDEMDE

Meclis komisyonlarında da yoğun mesai sürecek. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu İslamafobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu, çarşamba toplanacak. Toplantıda; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, islam düşmanlığı ve ırkçılık konusunda sunum yapacak.