SON DAKİKA! Meclis İsrail tehditi için 8 Ekim'de toplanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda, Hükümetin İsrail konusunda bilgilendirme yapacağını vurgulayarak, TBMM'nin İsrail tehdidi için 8 Ekim'de toplanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 10:56

Orta Doğu topraklarında gerilim sürüyor...

Filistin'in ardından Lübnan topraklarında saldırı düzenleyen İsrail ordusu, bölgedeki gerilim artmasına neden oluyor.

Sınır bölgelerde karşılıklı çatışmalar sürerken, bölgesel bi savaşın çıkma ihtimali gündeme geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"BÖLGE COĞRAFYASI İRADESİ HALE GETİRİLDİ"

İsrail'in Orta Doğu topraklarında sürdürdüğü saldırılara dikkat çeken Numan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

Soykırım boyutlarını artık aşmış İsrail katliamlarının en büyük insanlık suçlarından biri, insanlık tarihinin en kötü soykırımlarından biri olduğunu tarih yazacaktır. İsrail'in yaptığı etnik temizlik. Bütün şartların İsrail'in lehine olduğu bir dönemdeyiz. Irak'ın işgaliyle bölge istikrarsızlaştırılmaya başlandı. Bölge coğrafyası paramparça hale getirildi. İradesiz hale getirildi.

"ESAS HEDEF TÜRKİYE'NİN İSTİKRARSIZLAŞTIRILMASI"

İsrail'in kendisinin dışında herkesi yok edeceği bir politika izlediğini ve tüm dünyanın sadece bunu izlediğini belirten Kurtulmuş, açıklamalarına şöyle devam etti:

Türkiye uzunca bir süredir, terör örgütleri üzerinden baskı altına alınmaya çalışılıyor. Bölgede bir terör örgütü kurmak isteyenlerin asıl hedefi, bölgede istikrarsızlığı sağlamak. Esas ana hedeflerinde Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması var. Türkiye'nin buna uyanık olması lazım. Türkiye bölgede ayakta kalabilmiş büyük bir ülkedir. Tüm zorluklara direnmiştir.

MECLİS 8 EKİM'DE TOPLANACAK

Kurtulmuş, TBMM'nin İsrail tehdidi için 8 Ekim'de toplanacağını açıkladı.

Kurtulmuş, "Hükümet İsrail konusunda bilgilendirme yapacak. Dışişleri ve Savunma Bakanı Salı günü bilgi verecek." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL DOKUNULMAZ BİR ÜLKE DEĞİL"

İsrail'in Orta Doğu topraklarında sürdürdüğü saldırıların bütün halkları tehdit ettiğinin altını çizen Meclis Başkanı Kurtulmuş, şu sözleri ekledi:

Dün bölgesel tehditlerden bahsederken çok uzakta olan tehditlerden bahsediyorduk. İşte 2 buçukluk mesafede... Yangın artık kapımıza geldi. İsrail Ortadoğu'da bir ateş çukuru açtı ve bütün halkları oraya atmaya çalışıyor. Büyük insanlık cephesi güçlendirilmeli. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in yargılanmaya başlanması, dokunulamayan İsrail'e dokunulmuştur. İsrail dokunulmaz bir ülke değildir. 'İsrail'e dokunulamaz' düşüncesi vardı hayır öyle değil.

"İSRAİL'İN BİR TEK NÜKLEER BOMBA KULLANAMDIĞI KALDI"

İsrail saldırılarını 'kendini savunma' hakkı var diyerek savunan ABD'yi eleştiren Numan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

ABD'nin bu tavrının bütün dünyanın görmesi lazım. Ne demek 'ölçülü saldırı'. Burada bir akıl tutulması vardır. Hangi ölçülü saldırıdan bahsediyoruz. Geriye İsrail'in bir tek nükleer bomba kullanmadığı kaldı. Önce Filistin devletinin egemenlik haklarını ihlal ediyor, İran'ın Lübnan'ın egemenlik haklarını ihlal ediyor. Hangi ölçülü saldırıdan bahsediliyor.