Mersin'de yavru köpeğin ölümü: İki çocuk, ifade verip serbest bırakıldı

Bir iş yerinde 2.5 aylık köpeğin ölümüne neden oldukları iddia edilen 2 kız çocuğu, ifadelerinin ardından yaşları küçük olduğu için serbest bırakıldı. Köpeğin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 21:11

26 Ekim günü saat 12.00 civarında, Mersin'in Mezitli ilçesindeki Merkez Mahallesi Fındıkpınarı Caddesi'nde yürüyen iki kız çocuğu, bir cep telefonu mağazasının kapısında tasmayla bağlı duran 'Gece' adlı 2,5 aylık Pomerian cinsi köpeği sevmek için durdu. Kızlar, köpeği kucaklayarak bir süre sevdi. Ancak, kısa bir süre sonra köpek, bir çocuğun elinden 1 metre yükseklikten yere bırakıldı. Çocuklar, el sallayarak iş yerinden ayrıldığında, köpek saniyeler içinde can çekişerek hayatını kaybetti.

Olay, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Köpeğinin hareketsiz yattığını gören işletme sahibi Şahin Akat, hemen veteriner hekime götürdü; ancak veteriner, köpeğin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Şahin Akat, 10 gün önce sahiplendiği köpeğinin ölümüyle ilgili olarak, olayda sorumluluğu bulunan iki kız çocuğu hakkında polise şikayette bulundu.

KÖPEĞİN SAHİBİ: "RESMEN CİNAYET"

Şahin Akat, yaşanan olaya dair üzüntüsünü dile getirerek, "Bu yapılan, adeta bir cinayettir; sonuçta bir can taşıyordu" dedi.

Köpeğini sevmek için kendisinden izin alınmadığını vurgulayan Akat, video kayıtlarını izlerken farklı açılardan değerlendirdiğini belirterek şunları söyledi:

Sağ taraftan izlediğimde ölüm nedeni anlaşılmıyordu; ancak sol açıdan köpeğin koltuğunun altına sıkıştırıldığını ve nefessiz kaldığını fark ettim. Olayın hemen ardından veterinere götürdük. Veterinerde köpeğin dilinin morardığını gördük, yani nefessizlik yüzünden hayatını kaybetmiş

"AİLEMİZİN BİR PARÇASIYDI"

Akat, köpeğiyle üst katta yaşadığını, alt katın ise temizlenmekte olduğunu ve tüm olayın paspas yapıldığı sırada gerçekleştiğini ifade etti.

Akat,

Kimseye köpeğimizi sevdirmeyiz. Her şey yarım saat içinde oldu. Bu kesinlikle kasıtlı bir şey. En azından bana haber verirlerdi, köpeğin nefes almadığını söylerlerdi. Bu durum karşısında ilk iş olarak karakola gidip suç duyurusunda bulundum. Sonrasında, köpeğimi hayvan mezarlığına götürüp defnettim. Bu bir köpekten fazlasıydı; artık ailemizin bir parçasıydı

diyerek köpeğine duyduğu sevgiyi dile getirdi.

KÖPEĞE OTOPSİ YAPILACAK

Akat’ın şikayeti üzerine harekete geçen polis, köpeğin mezarından çıkarılarak otopsi yapılmasını talep etti. Akat, köpeğinin cansız bedenini incelemeler için yetkililere teslim etti. Ekipler, kimlikleri belirlenen iki çocuğu gözaltına aldı; ancak yaşlarının küçük olması sebebiyle ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldılar.