Mehmet Şimşek'in enflasyon hakkında fikrim yok dediği olaya ilişkin basın açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bugün katıldığı program sonrası bir muhabir tarafından kendisine ayaküstü yöneltilen bir soruya yönelik verdiği cevaba ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 17:05

Hazırlanan basın açıklaması şu şekilde;

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in bugün katıldığı program sonrası bir muhabir tarafından kendisine ayaküstü yöneltilen bir soruya yönelik verdiği cevabın çarpıtılarak kamuoyuna aktarıldığı görülmüştür.

Sayın Bakanımızın, bugün katıldığı bir programda kürsü konuşması devam ederken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yıllık enflasyon verileri açıklanmıştır. Program sonrası Ankara'daki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına yetişmek amacıyla aracına giderken, kendisine yöneltilen enflasyon sorusuna doğru ve sağlıklı bir yanıt vermek adına henüz verilere dair detaylı bir bilgiye sahip olmadığı için bilgisi olmadığını ifade etmiştir. Verileri analiz ettikten sonra Sayın Bakanımız sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuştur. Ancak bazı medya kuruluşları, bu açıklamayı bağlamından kopararak, Sayin Bakanımızın enflasyonla ilgili bilgisi olmadığı izlenimini yaratmaya çalışmaktadır. Bu, tamamen iyi niyetten uzak ve yanıltıcı bir habercilik anlayışının ürünüdür.

Enflasyon rakamlarının gerilemeye başladığı bir dönemde yapılan bu tür haberciliği ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çarpıtma girişimlerini şiddetle kınıyoruz.