Herkes doyasıya gezmenin tadına varacak!

Ankara ve Tatvan arasında turistik tren seferleri için sevindiren haber geldi. Bu yıl tren seferlerinin üçe yükseltilmesi büyük bir sevinçle karşılandı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştiğinden ilk sefer tamamlanırken Temmuz ayı içerisinde 2 kez yapılacak seferler büyük bir heyecanla bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 11:14

ADETA YÜZÜYOR

Elazığ ile Malatya'yı birbirine bağlayan Fırat Köprüsü'nden geçen tren hattı İstanbul Boğazı hissi yaratıyor. Murat Nehri'nde paralel devam eden güzergahta bölgedeki bazı barajların su seviyesi neredeyse raylara paralel ilerliyor. Su ile tren hattı aynı seviyede görülürken tren adeta bir gemi gibi su yüzeyinde ilerliyor.

Bingöl Genç sınırlarından Muş'a kadar olan bölgede ise yeşil ve mavi tonlarının cümbüşü sizi selamlarken gün batımına doğru barajda su içmeye giden daha keçileri, tavşanlar, keklik, leylek, kuş ve tilki sürüleri de raylara eşlik ediyor. Muş Ovası'nın ilerleyen tren güzergahı ise Van Gölü'nü izleyerek Tatvan sınırlarına kadar ulaşıyor.

DOĞUNUN TURİZM CAZİBESİ

Bitlis Vadisi Erol Karaömeroğlu Tatvan Garında yolcuları karşıladı. Vali, "Açık hava müzesi Bitlis'e, tarihi köylere gelsinler. Yüzmek için gelin, deniz var, su altı ve su üstü sporları var. Tarih, deniz turizmi, doğa turizmi, burada her şey var" sözlerini dile getirdi.

Bu yıl sefer sayısının 3'e yükseltileceği belirtilirken ekspresin sefer trafiği de 3 katına yükselecek. 1262 km uzunluğundaki hat seneye 9 sefere ev sahipliği yapacak.