YÖK'ten 'Üniversite sistemi değişiyor' olayına ilişkin açıklama

Yükseköğretim Kurulu medya organlarında yayınlanan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberine ilişkin açıklama paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 13:45

Bugün bazı medya organlarında yayınlanan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz tarafından yürütülen böyle bir çalışma bulunmamaktadır.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığında Kurulumuz tarafından yapılan sunumda yükseköğretim hayatımız, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ile halihazırda yürütülmekte olan ihtisaslaşma programı, uluslararsılaşma, kalite ve akreditasyon konuları ele alınmıştır.

Toplantıda ayrıca gelecek 30 yılda dünyada ve ülkemizde yükseköğretimi etkileyecek değişimler ve Yükseköğretim Kurulu'nun geleceğe yönelik vizyonuna yönelik hazırlıkları ve projeleri konusunda Kurul Başkanı ve Üyeler tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Çok verimli gerçekleşen toplantının önümüzdeki günlerde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda hiçbir şekilde haberde bahsi geçen konular yer almamıştır.

Yükseköğretim Kurulu'nu yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik olarak yapılan bu habere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz.