Güney ve Kuzey Kore arasında 'Rusya' gerilimi

Kuzey Kore'nin Rusya'ya destek amacıyla asker gönderdiği haberlerinin ardından Güney Kore, Ukrayna'ya istihbarat ve askeri yetkililerden oluşan bir ekip göndermeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 17:30

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Rusya'yı desteklemek için birlik sevk ettiğine dair ortaya atılan iddiaların ardından harekete geçerek Ukrayna'ya personel göndereceği iddia edildi.

Güney Koreli üst düzey bir hükümet kaynağı, Yonhap'a yaptığı açıklamada, "Rusya'ya destek için gönderilen Kuzey Kore özel kuvvetlerinin taktiklerini ve savaş kabiliyetlerini izlemek üzere Ukrayna'ya personel gönderilmesi ihtimali var." dedi.

Ekibin, Kuzey Kore savaş taktiklerini analiz edebilecek ya da yakalanan Kuzey Korelilerin sorgulanmasında görev alabilecek istihbarat birimlerinden ve askeri personelden oluşması bekleniyor.

Güney Kore, Kuzey Kore ve Rusya'ya karşı derinleşen askeri işbirlikleri nedeniyle "aşamalı önlemler" alacağını bildirmişti. Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Kim Tae-hyo, Kuzey Kore birliklerinin derhal geri çekilmesi için Pyongyang yönetimine çağrıda bulunmuştu.