Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa İl Başkanlığı'ndan açıklama

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa İl Başkanlığı Bursa Heykel Atatürk heykeline çelenk bırakarak bir basın bülteni yayınladılar.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 19:37

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bursa İl Başkanlığı Bursa Heykel Atatürk heykeline çelenk bırakarak bir basın bülteni yayınladılar. Basın bülteninde şunları dile getirdiler: "Büyük milletimizin, şanlı ordumuzun kahraman emektar astsubayları, değerli Hazirun, kıymetli basın mensupları, hanımefendiler, beyefendiler... 17 Ekim 1984 tarihinde kurulan derneğimizin yıl dönümünün 2011 yılından itibaren "Astsubaylar Günü" olarak kutlamaktayız.  40. yılımız kutlu olsun. Biz gözünü budaktan esirgemeyen 7/24 Vatanımızın savunmasında Karada, Havada, Denizde(MAVİ VATAN) MSB'lığına bağlı Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığına bağlı Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde can siperane görev yapmış emekli astsubaylarız... Dünyanın hiçbir ülkesi, terörle savaşmış kahraman askerini, sokaklarda hak aramak zorunda bırakmazken maalesef bizler, özlük haklarımızla ilgili taleplerimizi sokaklarda aramak zorunda kalıyoruz ve Astsubaylar Günümüzü buruk bir şekilde kutluyoruz. Havacılıkta öncü olarak ilk Türk uçağını yapan, ilk sivil uçuş okulunu kuran Vecihi Hürkuş'turlar. Bazen, Kore Savaşı sırasında kimsesiz Ayla'yı bağrına basan Süleyman Dirbirliği. Ülkeyi bölmeye çalışanlara, hayatı pahasına dur diyen Ömer Halisdemir. İlk şehit Kadın Astsubay olan Jandarma Üstçavuş Hamiyet Alaçam Aksoy. Hukuk fakültesini kazanmasına rağmen Astsubaylığı tercih eden, Şırnak'ta bir patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Komando Astsubay Esdma Çevik, Nurettin Ersoy, Selami Özben. Bayram Gümüş, Ferhat Gedik, Hulusi Kentmen, Talat Tokat ve İhsan Türe, Demir adam Hayrettin Sönmez, milli okçumuz Yusuf Dikeç hatta Dış İşleri Bakanımız  Hakan Fidan'dır astsubay. İstediğnde her gücün üstesinden gelir bu kahramanlar.  Peki, bu örnekleri neden paylaştık? Çünkü, hemen hepsi unutulmak üzere. Yaşayan emekliler ise zaten unutuldu. Artık günümüzde eğitim açısından %90'ı lisans mezunu olan astsubaylar bu ötekileştirme durumundan kurtulmalıdır. Başta ek gösterge, ücret ve tazminat haksızlığı olmak üzere tüm özlük hakları verilmelidir."

Bültene şöyle devam edildi: "Biz Astsubaylara verilen ve yerine getirilmeyen sözleri hatırlayalım.

1-   15 ARALIK 2013.

 Orgeneral Sn Yaşar GÜLER, '' Onları haklı gördüğüm tek alan TAZMİNAT TALEPLERİ, onunda muhatabı Biz değiliz. Hükümet yapmıyalım demiyor. Onlara yaparsak herkes ister diyor!

2-    31 EKİM 2015

 Başbakan Sn Ahmet DAVUTOĞLU, "Emekli Astsubayların Makam ve Görev Tazminatı ile ilgili sorunları çözüyoruz!

3-     25 OCAK 2019

 MSB Sn Hulusi AKAR," Sadece Emekli Başçavuşlarımızı, Emekli Astsubaylarımızı muhatap alan bir konu üzerinde çalışıyoruz!

4-     10 ŞUBAT 2024

 AKP İzmir Milletvekili Sn M. Ali ÇELEBİ," AKP Grup Bşk. Vekili Sn Abdullah GÜLER ile TEMAD Bayraklı Şube Başkanlığında ziyareti sırasında yaptığı telefon konuşmasında 'TAZMİNAT TALEPLERİNİN Yerel Seçimlerden sonra yapılacağını belirtti!

5-    02 NİSAN 2024

 MSB Sn Yaşar GÜLER," Astsubay ve Binbaşılara TAZMİNAT verilmesi için Kanun Teklifi bu yıl içerisinde Meclise sunulacak!

6-     23 MAYIS 2024

 Beklenen 60 Maddelik 2/2168 Esas numaralı Kanun Teklifi Yüce Meclise geldi...

( NE HİKMETSE ASTSUBAYLAR İÇİN SÖZ VERİLEN TAZMİNAT KONULU MADDE KANUN TEKLİFİ İÇERİSİNDEN ÇIKARTILMIŞTIR)

SONUÇ :

ASTSUBAY TAZMİNAT SORUNU HALA ÇÖZÜLEMEDİ!

Sayın Cumhurbaşkanım, Eski ve Yeni MSB'larımız, AK PARTİ Grup Bşk. Vekilimiz, MSB Komisyon Üyesi Vekilimiz Bizlere verdiğiniz sözleri yerine getirmenizi bekliyoruz...

Yüce Meclise ASTSUBAY HAKLARI konulu Kanun Önerisi geldiğinde RED oyu veren Vekillerimiz, Kanun Önerisini beğenmeyip RED oyu veriyorsunuz. Buyurunuz daha iyisini siz yapınız ve onaylayınız.

Bizler, asla el açıp dilencilik yapmıyoruz. Yetkililerden sadaka da istemiyoruz. Bizler, sadece hakkımız olanı istiyoruz. Söz verilmesine rağmen son dakikada, Meclis'te yasa teklifinden çıkarılan Tazminat Hakkımızı istiyoruz. Alnımızın teriyle, kanımızın son damlasına kadar kar-kış, yağmur-çamur, kavurucu sıcak demeden, hiçbir mazeret göstermeksizin görevimizi layıkıyla yapıyor, üstelik de ailelerimizden uzakta sahalarda çalışıyorsak, masa başında oturanların da artık, yok ekonomi, yok enflasyon, yok başka meslek gruplarının talepleri, bahanelerini duymak istemiyoruz. Kimilerinin önüne yüz binleri sererken, kimilerine de kuruşu çok gören zihniyeti de artık karşımızda görmek istemiyoruz. Hangi ülkenin Silahlı Kuvvetleri üstünse söz hakkı ona aittir. Ülkesinin ve milletinin bağımsızlığı da ona aittir. O zaman ne diyoruz, ordusuna sahip çıkamayan ülkesine de sahip çıkamaz. TEMAD olarak bizler taleplerimiz gerçekleşinceye kadar mücadelemizi, azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. 17 Ekim Astsubaylar Günümüz ve TEMAD'ımızın 40'ncı kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Saygılarımızla..."