İnşaat Sektöründe “GYF” Dönemi

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen programda Av. Cengiz Aydemir, “Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları” konusunda dernek üyelerini bilgilendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 12:17
https://www.bursa5n1k.com

İMSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Av. Cengiz Aydemir, İMSİAD Başkanı Şeref Demir ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra dernek üyelerinin de yer aldığı katılımcılara Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) mevzuatı hakkında sunum yaptı.

Programın açılış konuşmasını yapan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, daralan inşaat sektörünün nefes alabilmesi için Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu düzenlemesinin önemli olduğunu söyledi. İnşaat sektörünün ara elaman sıkıntısı, arsa fiyatlarının yüksek olması ve finansman sorunu yüzünden zorluklar içerisinde ilerleyebildiğini belirten Başkan Şeref Demir, yapılacak çalışmalarla bu durumun en az hasarla atlatılması gerektiğini vurguladı.

Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun inşaat sektörü için yeni bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Şeref Demir, işin uzmanı Av. Cengiz Aydemir tarafından verilen bilgilerin üyeler için yol gösterici olacağına inandığını söyledi. Sektörün canlanmasının birlik olmaktan geçtiğini vurgulayan Başkan Şeref Demir, İMSİAD olarak üye bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini de ifade ederek ilgi gösteren tüm katılımcılara teşekkür etti.Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) üzerinde çalıştığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu düzenlemesi tamamlandıktan sonra “Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği”ndeki değişikliğin 17 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girdiğini söyleyen Av. Cengiz Aydemir, bu sayede kentsel dönüşüm, konut üretiminin hızlandırılması ve finansman sorununa katkı sağlanmasının amaçlandığını aktardı.

Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun yatırımcılara getireceği yeniliklerin önemine değinen Av. Cengiz Aydemir, “Gayrimenkul piyasasında potansiyel olarak yüksek getiri arayan ve belirli projelere yatırım yapmayı tercih eden yatırımcılar için cazip bir yatırım aracı olabilir. Yatırımcılar, proje bitiminde gayrimenkulün satışından ya da kirasından gelir elde edebileceği gibi, ayni çıkış yaparak ev sahibi olma imkanına da sahip olabilecektir. Teminat temelli sağlam yapısı sayesinde gayrimenkul proje üretiminin güvenle hayata geçirilebilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun vergi mevzuatı karşısındaki son durumu hakkında da bilgiler veren Av. Cengiz Aydemir, sunumunun sonunda İMSİAD üyelerinin sorularını cevapladı.