Bursa'yı evrensel notalar kaplayacak

Kısa bir süre önce TSM/THM Korosu kuran Evrensel İnsani Yardımlaşma ve Tarımsal Kalkınma Federasyonunun çalışmaları yoğun bir tempoyla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 14:09

Dernek adına bir açıklama yapan Bursa İl Başkanı Ahmet Çelik; "Koromuz kurulduğu günden itibaren hızlı bir şekilde nağmelerle büyüyor. Amacımız Bursa'ya notalarımızla renk katabilmek.

Bir diğer amacımızda son zamanlarda neredeyse son 10 yıldır toprağa küsmüş olan çiftçimize sahip çıkarak toprağın tekrar yeşermesini sağlayabilmek. Uzun yıllardır devam eden ve giderek derinleşen ekonomik krizin boyutunun, son dönemde uygulanan politikalar nedeniyle büyümüş ve emeğiyle geçinen herkesin yaşamını olumsuz etkilediğine dikkat çekiyoruz. Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu ülkemizde gıda harcamaları, çok büyük bir kesim için en büyük harcama kalemidir ve hane bütçesinde önemli bir paya sahiptir. Yükselen döviz fiyatları ve artan işsizlikle birlikte gıda enflasyonundaki artış vatandaşın alım gücünü büyük ölçüde azaltmaktadır. Bu durum, vatandaşın gıda alışverişinde öncelikli olarak fiyat kriterini baz almasına ve hangi ürün, nerede ucuzsa oraya yönelmesine neden olmaktadır.

Burada karşımıza iki büyük sorun çıkmaktadır; birincisi neredeyse hammadde fiyatına satılan, merdiven altı veya kayıt dışı şekilde uygun olmayan koşullarda üretilen gıda maddeleri, ikincisi ise taklit ve tağşişdir. Her iki durum da halk sağlığı açısından risk teşkil etmektedir. Gıda güvenliğine yönelik yoğun tartışmaların olduğu, her gün başka bir gıda zehirlenmesi ve gıda ürünlerinde taklit/tağşiş haberi ile karşılaştığımız günleri yaşıyoruz. Sonuç olarak üzülerek diyoruz ki; enflasyon, sabit gelire sahip ve emek gücüne dayanan kesimler için yıkıcıdır. Bu amaçla önce çiftçimizi ayağa kaldıracağız. Bursa'da nitelikli kooperatiflerin kurulmasını sağlayarak üretilen ürünlerin tüketiciyle direkt buluşmasını sağlayacağız." dedi.