Bursa ormanlarında temizlik etkinliği!

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde Türkiye genelinde ormanların korunmasına yönelik yapılan ormanlarda temizlik etkinliği, Bursa'da da çok sayıda gencin ve STK ile Büyükşehir Belediye ekiplerinin katılımı ile yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 10:18

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN 

Gençlerin ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak, çevreye duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir çevre bilincini güçlendirmek amacıyla hafta sonu Türkiye genelinde geniş katılımlı bir orman temizliği gerçekleştirildi.

Bursa'da yapılan orman temizlik etkinliğine Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Ulusan, Bursa Orman İşletme Müdürü Nejdet Atay, üniversite öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, özel sektör temsilcileri ve diğer kamu kurumlarının destek verdiği etkinlikte ormana bırakılan atıklar toplandı.

Yapılan orman temizliği etkinlikleri ile orman ekosisteminin korunması ve yangın riskinin azaltılmasının dolayısıyla hem orman sağlığına hem de biyolojik döngünün korunmasına büyük katkı sağlanması amaçlanırken, ormanlara yönelik bu tür çalışmaların devam edeceği bildirildi.