Bursa'da yoğun motosiklet denetimleri sonrası kask kullanımı arttı: Kazalarda düşüş yaşandı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde artan motosiklet kazaları sonrasında ilçe genelinde son haftalarda yoğun bir şekilde yapılan motosiklet denetimleri ile birlikte sürücülerin kask kullanımında artış olduğu gözlendi. Denetimler ile birlikte ilçede motosiklet kazalarında da düşüş yaşandığı kayıtlara yansırken, yapılan uygulamaların sürekli olarak devam edeceği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 10:01

Yaşayann nüfus oranına göre motosiklet ile otomobil kullanım oranının yüksek olduğu Orhangazi ilçesinde özellikle yaz dönemlerinde daha çok tercih edildiği için motosiklet kullanımı ciddi anlamda artmıştı. Durum böyle olunca art arda meydana gelen trafik kazalarının neredeyse tamamına yakını yaralanma ile bazıları ise ölümle sonuçlandı. 

Yaşanan yaralanmalı ve ölümlü kazalarda sürücüler ile yolcuların çoğunda kask kullanılmadığı dikkatlerden kaçmaz iken, Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ise ilçe genelinde motosiklet üzerinde yoğun bir denetime başladı. 

Son haftalarda sürekli olarak yoğun bir şekilde sürdürülen denetimler ve emniyete bağlı kameralarında yardımı ile kask kullanmayan sürücülere tespit edilip para cezası uygulandı.

Bunun üzerine Orhangazili motosiklet sürücüsü vatandaşların kask kullanımına daha çok dikkat ettiği göze çarparken, motosiklet ekipmanları satan işyerlerinde kask satışlarında artış olduğu öğrenildi.

Bununla birlikte ilçe genelinde yaşanan motosiklet kazalarında da düşüş yaşandığı bildirilirken, ilçe emniyetinden alınan bilgilere göre kazaların ve kural dışı kullanımların önüne geçmek amacı, halkın huzur ve güveninin sağlanması adına yapılan motosiklet denetimlerinin sürekli olarak yoğun bir şekilde devam edeceği öğrenildi.