Bursa'da TMMOB İKK seçimine 6 oda katılmadı!

Dün Bursa'da gerçekleştirilen TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu seçimleri sonucunda yeni dönem TMMOB Bursa İKK Sekreteri, Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Sekreteri Murat Korkut seçildi. Seçime 6 oda katılım sağlamadı. Konuyla ilgili Bursa İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Serdar Atilla Erdem, Bursada Bugün'e konuştu. Erdem, "İKK'nin genel görevi meslek odalarının ortak çalışmalarını koordine etmek. Bu koordinasyonu da kolaylıkla her oda sırayla belli bir süre koyulup yapabilir dedik. Ama illa seçimle belirlenmesi gerektiği dile getirilince biz de bu sisteme karşı olduğumuzu belirttik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 13:21

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu dün Bursa Akademik Odalar Birliği'nde seçime gitti. İKK seçimlerinde Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ve Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Sekreteri Murat Korkut aday oldu. Önceki dönem İKK Sekreterliği görevinde olan Şirin Rodoplu Şimşek bu defa seçimin kazananı olmazken Murat Korkut yeni dönem TMMOB Bursa İKK Sekreteri seçildi.

Gerçekleştirilen seçime; İnşaat Mühendisleri Odası, İçmimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası Jeoloji Mühendisleri Odası, Orman Mühendisleri Odası katılım sağlamadı. Konuyla ilgili Bursa İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Serdar Atilla Erdem, Bursada Bugün'e konuştu.

"HER ODANIN BU GÖREVİ SIRAYLA YAPABİLECEĞİNİ SÖYLEDİK"

Her oda ve oda başkanın kendileri için kıymetli olduğunu dile getiren Erdem, bir odaya veya kuruma tavırlı olmadıklarını açıkladı. Erdem, "Biz seçimle odaları birbirine yarıştırmanın doğru olmadığını sonuçta bütün oradaki temsilcilerin seçilmiş oda başkanları olduğunu dile getirdik. Bu oda başkanlarının bir seçime girmesine gerek olmadığını, bir İKK sekreteri veya sözcülüğe gerek olmadığını; İKK Sekreter Yasası olması gerektiğini her odanın bu görevi sırayla yapabileceğini söyledik. İKK'nin genel görevi meslek odalarının ortak çalışmalarını koordine etmek. Bu koordinasyonu da kolaylıkla her oda sırayla belli bir süre koyulup yapabilir dedik. Ama illa seçimle belirlenmesi gerektiği dile getirilince biz de bu sisteme karşı olduğumuzu belirttik. Seçim öncesi de biz bu konu hakkında konuşmuştuk. İKK sözcülüğü adı altında odaların üzerinde bir sözcülük makamının oluşturulmasını kabul etmediğimizi beyan etmiştik. O yüzde de biz bu duruma tepki koyduk ve diğer 5 oda da buna destek verdi" şeklinde konuştu.