Bursa'da Klasik Otomobil Turu, anlamlı bir etkinliğe imza atıyor

Bursa'da 12.si düzenlenecek Klasik Otomobil Turu'na 1 gün kaldı. Osmangazi Rotary Kulübü ev sahipliğinde ve LÖDER paydaşlığında gerçekleşecek etkinlik hakkında Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Umut İncir, Bursada Bugün'e bilgilendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 11:22

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Bu yıl 12.si düzenlenecek olan Bursa Klasik Otomobil Turu, 19 Ekim'de Osmangazi Meydanı'ndan start alacak. Osmangazi Rotary Kulübü'nün düzenlediği ve LÖDER'in paydaşlığını yaptığı 12. Bursa Klasik Otomobil Turu, sabah 09:30'da Osmangazi Meydanı'nda araçların kaydıyla başlayacak ve aynı gün saat 17:20'de Nilüfer Eker Meydanı'nda ödül töreniyle sona erecek.

Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Umut İncir, "Tarih dolu bir tur yapalım ve lösemili çocuklarımızın yüzünü birlikte güldürelim" çağrısıyla tüm Bursalılar'ı etkinliğe beklediklerini belirtti.

"LÖSEMİYE DİKKAT ÇEKMEK VE MUDANYA MÜTAREKESİ'NE SELAM DURMAK İSTEDİK"

Bu yıl 12.si düzenlenecek olan Klasik Otomobil Turu'nu Mudanya Mütarekesi'nin 102. Yılı adına da gerçekleştirdiklerini belirten Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Umut İncir, "LÖDER paydaşlığında bu yıl hem lösemi konusunda farkındalığı artırmak hem de Mudanya Mütarekesi'nin 102. Yılını kutlamak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz" dedi. İncir, ayrıca bu yıl Klasik Otomobil Turu etkinliğinin Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkartmak hem de lösemili çocukların tedavi süreçlerine katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

ELDE EDİLECEK GELİR ÇOCUK HEMATOLOJİ VE ONKOLOJİ HASTANESİ'NE BAĞIŞLANACAK

İncir, etkinlikten elde edilen gelirin Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematolojisi ve Onkoloji Hastanesi'ne bağışlanacağını belirterek, "Bu anlamlı etkinlikte lösemili çocuklarımızın tedavi süreçlerine katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

KLASİK OTOMOBİL TURU İKİ ETAP ŞEKLİNDE İLERLEYECEK

Klasik Otomobil Turu için 40'tan fazla gönüllü, 35'ten fazla pilot ve co-pilotun 2 aydır hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten İncir, "Etkinlik sabah 09:30'da araçların kaydından sonra 11:00'da Osmangazi Meydanı'ndan start alacak. Osmangazi Meydanı'ndan başlayan ilk etap Kent Meydanı, Altıparmak, Çekirge ve Mudanya'dan Trilye'ye geçerek mola verecek. İkinci etap ise Trilye'den başlayıp Eker Meydan'da sona erecek. Eker Meydan'da ayrıca çocuklar için bir festival ve konser de düzenlenecek. Böylece tüm katılımcılar keyifli bir gün geçirecek. Etkinliğimiz saat 17:20'de Eker Meydan'da ödül töreniyle birlikte sona erecek" şeklinde 12. Klasik Otomobil Turu etkinliğini açıkladı ve 19 Ekim'de tüm Bursalıları etkinliğe beklediklerini belirtti.