Bursa'da arıcılara orman yangınlara karşı önemli uyarı!

Bursa'da orman yangınlarına karşı Valilik tarafından getirilen ormanlara giriş yasağı kapsamında denetimler devam ederken, tarım ve orman müdürlükleri de orman için alanlarda arıcılık yapan üreticiler için önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda arıcıların bal sağım döneminde kullandıkları tütsü ve diğer ateş çıkarıcı ekipmanlar için tedbirli olması istendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 19:59

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yaşanan orman yangınları sonrası olası yeni yangınların meydana gelmesine karşı  ülke genelinde alınan tedbirler arttırıldı. Bu kapsamda ise Bursa Valiliği tarafından 1 ekim tarihine kadar ormanlara giriş yasağı getirilirken, yine mesire ve piknik  alanlarında mangal için ateş yakılması yasaklandı.

Bursa Valiliği tarafından orman yangınlarına karşı alınan tüm  tedbirler uygulanmaya devam ederken, yine Valilik kararı ile merkez ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri tarafından orman içinde arı üretimi yapan çiftçiler için uyarı niteliğinde bir açıklama yapıldı. 

İlçe tarım ve orman müdürlüklerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada; 'Valilik kararı gereğince  Orman içi alanlarda arıcılık yapan vatandaşların bal sağım döneminde tütsü ve diğer ateş çıkarıcı ekipmanları kullanırken tedbirli olmaları gerekmektedir. Yangın riskine karşı gerekli alet ve ekipmanların arılıkta bulundurulması zorunludur. Önemle duyurulur' denildi.