Bursa Aksungur'da hurdacılar havaya zehir saçıyor!

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne bağlı Aksungur mahalle muhtarı aynı zamanda Aksungur Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sinan Kaya, Aksungur'da yaşanan hava kirliliğine tepki gösterdi. Kaya, Zaten zehri soluyoruz bir de ayrıyeten yiyeceklere de geliyor. Yetkililere söylüyoruz müdahale ediyorlar ama sabah erken saatlerinde olduğu için çoktan yakılmış oluyor. Caydırıcı cezaların gelmesi gerek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 13:05

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN  

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne bağlı Aksungur mahalle muhtarı aynı zamanda Aksungur Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Sinan Kaya, Aksungur'da bir süredir önlemi alınamayan hurda yakımlarına ve yaşanan hava kirliliğine karşı düşüncelerini Bursada Bugün'e aktardı.

"CAYDIRICI CEZALARIN GELMESİ GEREK"

Kaya, hurdacıların kablo ve plastik yaktığını belirterek bu durumun insan sağlığı konusunda çok tehlikeli olmasına değindi.  Kaya, "Kimse gelmesin diye sabah 5-6 gibi yakmaya başlıyorlar. O da sabah çiğ yapıyor bu çiğ ile bunlar meyve sebzelerin üzerine de geliyor. Zaten zehri soluyoruz bir de ayrıyeten yiyeceklere de geliyor. Yetkililere söylüyoruz müdahale ediyorlar ama sabah erken saatlerinde olduğu için çoktan yakılmış oluyor. Caydırıcı cezaların gelmesi gerek" şeklinde konuştu.