Başkan Bozbey'den Temmuz ayı toplantısında önemli açıklamalar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in her ay düzenli olarak yapacağını açıkladığı aylık Genel Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:49

MERVE DENİZ EKİCİ - CEREN SÜMBÜL/ BURSADA BUGÜN

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gündeme dair açıklamalarda bulunacağı Genel Değerlendirme Toplantısı'nı Merinos AKKM'de gerçekleşti.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli ve Başkan Danışmanları katıldı.

https://t.co/Rr4rYRfsEj

— Bursa Büyükşehir Belediyesi (@bursabuyuksehir) July 10, 2024

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Gülümseyen bie Bursa için yaptığımız çalışmaları, aldığımız ve alacağımız kararları paylaşmak için bir aradayız. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesiyle gerçekleştirdiğimiz bu toplantının son derece önemli olduğunu biliyoruz. Halkımızın bize verdiği yetkiyi en doğru ve adil şekilde kullanacağımızı ifade etmiştik" açıklamalarıyla toplantıya başladı. 

"DOĞADAN ÇOK ŞEYİ KAYBETTİĞİMİZİN FARKINDAYIZ"

Bursa'da gerçekleşen yangınlar konusuna değinen Başkan Bozbey, "Büyükorhan ve Nilüfer'de yaşanan, Uludağ Üniversitesi'ne sıçrayan ormanlık alana yayılan hepimizi endişelendiren yangınla ilgili tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. İtfaiye, Ulaşım Daire Başkanlıklarımız başta olmak üzere tüm iştiraklarımızla 615 personel, 190 araçla söndürme çalışmalarına destek olduk. Bu yangınların başka yere sıçramaması adına yoğun bir mücadele gösterdik. Doğadan çok şey kaybettiğimizin farkındayız. Yangında gördük ki ihmal ve tedbirsizliğin nelere mal olduğu ortaya çıktı. Can ve canlı kaybımız yok. Ama bizim nefes almamızı, temiz hava almamızı sağlayan yeşilliğin kaybolduğunu görmek hepimizi derinden etkiledi" açıklamalarıyla şişe, yanan izmarit ve piknik alanlarında ateş yakmamaları konusunda vatandaşları uyardı. 

"YAKLAŞIK 1 MİLYARA YAKIN BORÇ ÖDEDİK"

Başkan Bozbey, "Belediyemizin mali durumuyla ilgili durumu paylaşmak istiyorum. Bir borcu nasıl azaltabiliriz, nasıl hizmet edebiliriz ve tasarruflarla nasıl kalkınabiliriz bunun peşindeyiz. Her konu ve sorunu çözebilecek ekibimiz var. Mali disiplin ve verimlilik konusunda yaptığımız denetimlerde tespit etmiş olduğumuz şeylere hız verdik. Gerekli önlemleri aldık. Şeffaf bir yapı oluşturarak halkımızın her kuruşunun doğru ve yerinde olduğunu herkes bilecek. Titiz bir mali yönetim stratejisini benimsedik. Gelirlerimizi artırıcı tedbirleri almalıyız. Belediyemizde bulunan gayrimenkullerin değerlendirmesi ve kira gelirlerinin artırılması konusunda da sizi bilgilendirmek isterim. Yatırımlarımızı belirlerken uzun vadeli düşünüp kaynaklarımızı en doğru şekilde yönlendiriyoruz. Birçok konuda tasarrufa giderek iyileşme görüntülerinin ortaya çıktığını sizinle paylaşıyorum. Yaklaşık 1 milyara yakın ödeme yaptık. Altından kalkamayacağımız hiçbir iş yok. Belediyemizin tüm kaynaklarını, her bir vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak için seferber ettik. Her ilçenin ihtiyaçlarını düşünerek planlamalarımızı yapıyoruz" açıklamalarında bulundu. 

BAŞKAN BOZBEY KÖRFEZ ULAŞIMINI DUYURDU!

Başkan Bozbey, "Cumartesi Körfez ulaşımında bir adım atıyoruz. Mudanya Gemlik Küçükkumla, Mudanya ve Tirilye olmak üzere Körfez ulaşımında yeni projeyi başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımız Mudanya'da araçlarını bırakarak belirli saatlerde Mudanya'dan Gemlik ve Kumla'ya gidebilir. Mavi Şehir gibi değil, belirli hatlara sefer yapmayı düşünüyoruz" açıklamalarıyla Körfez ulaşımı konusunda Mudanya'da temel atacaklarını duyurdu. 

BURULAŞ FİLOSUNA YENİ OTOBÜS ALINACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "BURULAŞ önemli iştiraklerimizden biridir. Yaklaşık 2000 civarı otobüsle Bursa'nın toplu ulaşımına önemli bir destek veriyor. İki makam aracının satışıyla birlikte 5 adet yeni mikrobüs aldık. Bunu hemen sisteme kazandırdık. Önümüzdeki Perşembe günü 10 yeni otobüsü Bursalıların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Araçların tamamını takas yöntemiyle  gerçekleştirdik ve karlı çıktık. Amacımız filomuzu yenileyerek, konforu artıran araçlara dönüştürerek planlamalarımızı yapmak" şeklinde açıkladı. 

"KENT LOKANTALARI'NI ÖĞRENCİ ÇOĞUNLUĞU ALANLARDAN BAŞLATACAĞIZ"

Başkan Bozbey, Kent Lokantalarını duyurdu. Önceliğin öğrenci çoğunluğu olan alanlarda Kent Lokantaları açarak bu projeye başlayacaklarını belirten Bozbey, "Kent Lokantaları ile ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Özellikle öğrencilerin olduğu alanlarla bu projemizi hayata geçireceğiz. Konumları yakın zamanda paylaşacağız. Kent Lokantaları'yla birlikte sadece öğrencilerin yararlanabileceği lokantaları ve BURFAŞ noktalarını artırmayı hedefliyoruz. BB Kafe'ler açarak uygun fiyata kahve çay içilebilecek ortamlar yaratacağız" dedi. 

"ŞEHRİMİZİN YAZ TURİZMİNDEN HAKETTİĞİ PAYI ALMASINI İSTİYORUZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Şehrimizin yaz turizminden hakettiği payı almasını istiyoruz. Kıyı belediyelerimizde işbirliği halindeyiz. Bursa'nın tüm imkanlarını değerlendirerek ilçelerimizi turizme kavuşturmayı hedefliyoruz. Mudanya'da açtığımız BURFAŞ Tesisleri, Mudanya'nın sosyal hayatına katkı sağlayacaktır. İlçemizin her köşesine imkanları eşit bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 24 halk plajını yaz aylarında faaliyete geçirdik" şeklinde konuştu. 

"ÜNİVERSİTE-GÖRÜKLE METRO PROJESİNE FİNANSMAN AYIRILMAMIŞ"   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Hükümetin Bursa'da yapımına devam ettiği ya da projeleri yarım kalan çalışmaları. Bu projeleri her fırsatta dile getirip takipçisi olacağımızı belirtiyorum. Bursa, bizim için siyaset üstüdür. Bu çalışmaları yerinde takip ederek Bursalılara her konu hakkında bilgiyi vermek istiyoruz. Projelerin kentimize kazandırılması için herkesten destek istiyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yatırımlarına değinmek istiyorum. Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı 2020'de başlanmış, 2025'te bitmesi planlanıyor. Üniversite-Görükle Metro hattının yapım ihalesi gerçekleştirilmemiş. Bu projeyle ilgili yatırım finansmanı ayrılmadığını öğrenmek bizi üzmüştür. Seçim öncesi temeli atılan Üniversite-Görükle metro hattı, aslında böyle bir proje yok, sadece tasarımda var. Herhangi bir finansman ayrılmamış. Üniversite'den Görükle'ye giden bir projenin hayal olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız çeşitli kredilerle ve görüşmelerle birlikte bu hattı gerçek anlamda nasıl yapılacağını paylaşacağız" dedi. 

"ALTIPARMAK'I TEKRAR PRESTİJLİ GÜNLERİNE KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Başkan Bozbey, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, özellikle Altıparmak-Çarşamba tarafı için başladık. Depremsellik açısından kritik alanları öncelikle hedefliyoruz. Ortak akılla yürüteceğimiz projenin katılımcıları Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Kent Konseyi, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası'yla birlikte çalışacağız. Bölgemizi tekrar eski ve prestijli haline kavuşturmak istiyoruz" açıklamalarıyla Çarşamba-Altıparmak kentsel dönüşüm projesini duyurdu.