Başkan Bozbey'den Temmuz ayı toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in her ay düzenli olarak yapacağını açıkladığı aylık Genel Değerlendirme Toplantısı düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 10:02

MERVE DENİZ EKİCİ - CEREN SÜMBÜL/ BURSADA BUGÜN

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gündeme dair açıklamalarda bulunacağı Genel Değerlendirme Toplantısı'nı Merinos AKKM'de gerçekleşiyor.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli ve Başkan Danışmanları katıldı.

https://t.co/Rr4rYRfsEj

— Bursa Büyükşehir Belediyesi (@bursabuyuksehir) July 10, 2024

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Gülümseyen bie  Bursa için yaptığımız çalışmaları, aldığımız ve alacağımız kararları paylaşmak için bir aradayız. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesiyle gerçekleştirdiğimiz bu toplantının son derece önemli olduğunu biliyoruz. Halkımızın bize verdiği yetkiyi en doğru ve adil şekilde kullanacağımızı ifade etmiştik" açıklamalarıyla toplantıya başladı. 

"DOĞADAN ÇOK ŞEYİ KAYBETTİĞİMİZİN FARKINDAYIZ"

 Bursa'da gerçekleşen yangınlar konusuna değinen Başkan Bozbey, "Büyükorhan ve Nilüfer'de yaşanan, Uludağ Üniversitesi'ne sıçrayan ormanlık alana yayılan hepimizi endişelendiren yangınla ilgili tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. İtfaiye, Ulaşım Daire Başkanlıklarımız başta olmak üzere tüm iştiraklarımızla 615 personel, 190 araçla söndürme çalışmalarına destek olduk. Bu yangınların başka yere sıçramaması adına yoğun bir mücadele gösterdik. Doğadan çok şey kaybettiğimizin farkındayız. Yangında gördük ki ihmal ve tedbirsizliğin nelere mal olduğu ortaya çıktı. Can ve canlı kaybımız yok. Ama bizim nefes almamızı, temiz hava almamızı sağlayan yeşilliğin kaybolduğunu görmek hepimizi derinden etkiledi" açıklamalarıyla şişe, yanan izmarit ve piknik alanlarında ateş yakmamaları konusunda vatandaşları uyardı. 

AYRINTILAR GELİYOR...