1 plaja girilemez raporu verildi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Marmara Denizi'ne kıyısı olan Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçeleri ile İznik Gölü'ndeki plajlarda sürekli olarak yapılan su ölçümlerinin 2. tur sonuçları açıklandı. 24 plaj için yapılan araştırmada rapora göre 3 plajın su kalitesinin düştüğü tespit edilirken geçtiğimiz ölçümde orta kalite su raporu verilen İznik Gölü'nün Orhangazi sahiline bu kez 'kötü su kalitesi' yani 'girilemez' raporu verildi. Burgaz ve Kumyaka halk plajları ise iyi kaliteden orta kaliteye düştü.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 11:54

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Gemlik'te 8, Mudanya'da 9 ve Karacabey'de ki 3 plaj ve İznik gölüne kıyı olan 4 plaj ile birlikte toplamda 24 plaj için yaz boyunca sürdürdüğü su kalite raporlarının 2. ölçüm sonuçlarını açıkladı. 

Yapılan analiz sonuçlarına göre Bursa'da Marmara Denizi ve İznik gölünde bulunan toplamda 23 plaj için iyi ve orta kalite su olarak adlandırılan değer tespiti yapılırken, İznik gölünün Orhangazi sahiline ise 'kötü kalitede su' yani girilemez raporu verildi.

Bursa'da bulunan plajların 2.tur ölçüm sonuçları şu şekilde;

Gemlik Küçük Kumla Halk Plajı, Kurşunlu Kadınlar Plajı, Kumsaz Plajı, Hasanağa Kadınlar Plajı, Büyükkumla Plajı, Narlı Plajı, Karacaali Kamp Plajı, Gemsaz Halk Plajı için ' iyi kalite su'

Mudanya; Eğerce Plajı, Mesudiye Plajı, Eşkel Halk Plajı, Altıntaş Plajı, Zeytinbağ Plajı, Coşkunöz Plajı, Burgaz Altınkum Plajı, ' iyi kalite su ' -  kumyaka ile Burgaz Halk Plajı ' orta kalite su' 

Karacabey: Malkara Plajı, Yeniköy  Plajı, Kurşunlu Halk Plajları Plajları 'iyi kalite su'

İznik Gölü: Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Mevki Halk Plajı, Darka Tatil Köyü'nde 'iyi kalite su' 

Orhangazi Halk Plajı  ise 'kötü kalite su' olarak belirlendi.